NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky
Recept Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky

Takto to máme proste najradšej... Tatarkové zemiačiky sú u nás doma obľúbená príloha, robievam ich takmer ku každému hlavnému jedlu :) restované fazuľky so slaninou sú tiež výborné a o mäse ani nehovorím. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   22.6.2021

Krkovička na pive, restované fazuľky so slaninou a tatarkové zemiačiky

Takto to máme proste najradšej... Tatarkové zemiačiky sú u nás doma obľúbená príloha, robievam ich takmer ku každému hlavnému jedlu :) restované fazuľky so slaninou sú tiež výborné a o mäse ani nehovorím. Autor: Danka

35 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

1 kg
bravčová krkovička bez kosti
200 ml
svetlé pivo
grilovacie cesnakové korenie
mletá údená paprika
soľ
olej

Fazuľky:

200 g
anglická slanina (na prúžky)
miska
sekané čerstvé fazuľové struky
soľ
mleté čierne korenie
Podravka
bylinky (provensálske)

Zemiaky:

1 kg
zemiak
4 lyžice
tatárska omáčka
2 lyžice
olej
2 lyžičky
mletá sladká paprika (dala som zaúdenú)
1/2 lyžičky
mleté čierne korenie
1 lyžička
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
90 min
Čas varenia
  1. Mäso nakrájame na cca 1,5 cm hrubé plátky, naklepeme (ja radšej používam tenderizér, mäso sa mi pri jeho použití zdá jemnejšie a šťavnatejšie), posypeme grilovacou zmesou a ľahko zaprášime mletou paprikou, potrieme olejom a dôkladne všetko do mäsa votrieme dlaňou. Necháme asi pol hodinky odpočívať, potom sprudka opečieme z oboch strán na oleji a vložíme do pekáča. Osolíme, podlejeme pivom a zakryjeme pokrievkou.
  2. Pečieme asi 45 minút na 160 stupňov, potom odklopíme a dopekáme do farby asi 10 minútiek, polievame vypečenou šťavou.
  3. Fazuľky:
    Do masového výpeku, ktorý nám zostal v panvičke, vsypeme anglickú slaninu, zarestujeme, pridáme fazuľky, korenie a soľ a restujeme do polomäkka, v prípade potreby môžeme málinko podliať vodou.
  4. Zemiaky umyjeme, nakrájame na štvrtiny alebo šestiny (to záleží na veľkosti), vložíme do misy, zalejeme studenou vodou a necháme "máčať" asi 10 minút. Potom zemiaky scedíme a osušíme v utierke.
  5. V mise zmiešame tatársku omáčku, olej, mletú papriku, mleté čierne korenie a soľ a do tejto zmesi prisypeme zemiaky. Rukou dôkladne premiešame a kladieme jednotlivo na plech s papierom na pečenie reznou plochou hore. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár