NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Křimický rezeň s varenými zemiakmi
Křimický rezeň s varenými zemiakmi
Recept Křimický rezeň s varenými zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vaření a pečení s láskou

Toto jedlo bolo podávané na zámku Křimice, preto aj takýto názov. Spája sa mi s peknou dovolenkou a preto sa nechajte inšpirovať chutným obedom aspoň s týmto názvom.

NajLucka NajLucka    ·   30.9.2020

Křimický rezeň s varenými zemiakmi

Toto jedlo bolo podávané na zámku Křimice, preto aj takýto názov. Spája sa mi s peknou dovolenkou a preto sa nechajte inšpirovať chutným obedom aspoň s týmto názvom.

Suroviny

Budeme potrebovať:

4 plátky
bravčové karé
1 hrnček (500g)
biela kapusta
4 ks
vajce
6 strúčikov
cesnak
soľ
korenie
podľa potreby
hladká múka

Príloha:

varené zemiaky s maslom
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso si osolíme a okoreníme. Orestujeme krátko na panvici. Odložíme bokom a pripravíme cesto.
  2. Kapustu vyberieme z pohára a vytlačíme šťavu. Dáme do misy, osolíme, okoreníme a pridáme cesnak. Premiešame a zalejeme rozdrobenými vajcami.
  3. Vymiešame a zahustíme múkou podľa potreby. Cesto by malo byť hustejšie ako cesto na zemiakové placky.
  4. Na panvici vo väčšom množstve oleja pomaly vyprážame. Malá rada, kto moc nepozná akým spôsobom - položíme si na ruku mäso, potrieme zmesou a opatrne preklopíme do oleja. Na panvici potom dorobíme vrh zmesou pomocou lyžice.
  5. Podávame so zemiakmi a zeleninou. Je vhodná aj tatarka, kto má rád.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár