NajRecept.sk Dezerty Koláče Krémový nepečený dezert z cukrárskych piškót.
Krémový nepečený dezert z cukrárskych piškót.
Recept Krémový nepečený dezert z cukrárskych piškót.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Nepečený dezert z cukrárskych piškót je rýchlovka, ktorá vás zachráni vždy, keď sa vám ohlási nečakaná návšteva a neviete, čo by ste jej rýchlo naservírovali. Ozdobiť ju môžete podľa svojich predstáv. Ja som použila čokoládové hobliny a trubičky. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   15.10.2024

Krémový nepečený dezert z cukrárskych piškót.

Nepečený dezert z cukrárskych piškót je rýchlovka, ktorá vás zachráni vždy, keď sa vám ohlási nečakaná návšteva a neviete, čo by ste jej rýchlo naservírovali. Ozdobiť ju môžete podľa svojich predstáv. Ja som použila čokoládové hobliny a trubičky. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas prípravy
Suroviny
podľa potreby
cukrárske piškóty
podľa potreby
mascarpone
podľa potreby
33 % smotana na šľahanie
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa potreby
stužovač šľahačky
podľa chuti
Nutella
podľa potreby
uvarená čierna káva
podľa potreby
rum
podľa potreby
kakao
podľa potreby
mlieko
podľa potreby
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy

Nepečené dezerty patria medzi moje obľúbené. Sú rýchle, chutné a jednoduché. Ak sa vám nechce robiť klasiku vo forme tiramisu alebo panna cotty, vyskúšajte tieto plnené piškóty. To, akú plnku do nich zvolíte, je čisto na vás. Inšpirovať sa môžete tou mojou.

  1. Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačom. Potom pridáme mascarpone a všetko dôkladne prešľaháme.
  2. Robila som dva druhy dezertov. Pri prvom nanesieme na piškótu Nutellu, potom krém a na to priklopíme ďalšiu piškótu. Nutellu aj krém nanášame cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou.
  3. Dezert namočíme do vychladnutej čiernej kávy zmiešanej s trochou rumu, posypeme kakaom, vložíme do papierového košíčka a nazdobíme krémom.
  4. V prípade druhého variantu postupujeme podobne – suché piškóty najprv naplníme Nutellou a krémom. Následne namočíme v mlieku a obalíme v kokose. Nakoniec už len ozdobíme krémom, čokoládovou polevou, hoblinami čokolády, trubičkami alebo čímkoľvek iným podľa fantázie. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár