NajRecept.sk Prílohy Ryža Rizoto Krémové krevetové rizoto s parmezánom
Krémové krevetové rizoto s parmezánom
Recept Krémové krevetové rizoto s parmezánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Rýchly recept na jednoduché, no pritom výborné krevetové rizoto, ktoré zachutí každému milovníkovi rýb a morských plodov. Ja ho spravidla pripravujem vtedy, keď nemám veľa času na experimentovanie v kuchyni, no pritom nechcem robiť klasické rizoto so zeleninou či kuracím mäsom. Určite ho vyskúšajte. Chutí perfektne.

siky.silvia siky.silvia    ·   5.5.2025

Krémové krevetové rizoto s parmezánom

Rýchly recept na jednoduché, no pritom výborné krevetové rizoto, ktoré zachutí každému milovníkovi rýb a morských plodov. Ja ho spravidla pripravujem vtedy, keď nemám veľa času na experimentovanie v kuchyni, no pritom nechcem robiť klasické rizoto so zeleninou či kuracím mäsom. Určite ho vyskúšajte. Chutí perfektne.

15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
ryža arborio
3 ks
šalotka
1 l
zeleninový vývar
500 ml
kvalitné biele víno
podľa potreby
olivový olej
6 lyžíc
maslo
250 g
parmezán
300 g
lúpané krevety
podľa chuti
mleté biele korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
šťava z limetky
Postup receptu
Vytlačiť
15 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Kto by nemal rád dobré krémové rizoto, ktoré sa rozplýva v ústach a vie skvelo zasýtiť? Ak vás však už nebaví klasika vo forme zeleninovej alebo špenátovej verzie, môžete vyskúšať túto krevetovú. Určite si ju zamilujete.

  1. Šalotku očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na 3 lyžičkách masla. Keď získa peknú hnedú farbu, pridáme k nej ryžu a postupne pridávame víno.
  2. Keď sa víno odparí, začneme postupne pridávať vývar a ryžu varíme domäkka. Trvá to približne 20 minút.
  3. Do zmäknutej ryže pridáme zostávajúce maslo (3 lyžičky), 150 g parmezánu a väčšiu polovicu kreviet, ktoré sme predtým opiekli na olivovom oleji, okorenili, posolili a pokvapkali limetkovou šťavou.
  4. Hotové rizoto ešte doplníme zostávajúcimi krevetami, posypeme parmezánom a máme hotovo.

Krémové krevetové rizoto je tou pravou voľbou na bežný obed počas týždňa. Skvelo chutí a vie výborne zasýtiť. Ak by ste však chceli skôr klasiku, môžete sa inšpirovať týmto receptom na pravé české rizoto so zeleninou a mäsom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár