NajRecept.sk Podľa ovocia Jahody Krémová ovocná rozkoš na tanieri
Krémová ovocná rozkoš na tanieri
Recept Krémová ovocná rozkoš na tanieri
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Coolinarika

Krémové, ľahké, ovocné a neodolateľné rezy. Žĺtkový krém, šľahačková plnka, vnútri jahodové prekvapenie - no lahôdka! Mňam!

NajLucka NajLucka    ·   24.7.2021

Krémová ovocná rozkoš na tanieri

Krémové, ľahké, ovocné a neodolateľné rezy. Žĺtkový krém, šľahačková plnka, vnútri jahodové prekvapenie - no lahôdka! Mňam!

Suroviny

Cesto:

8 ks
bielok
8 lyžíc
kryštálový cukor
8 lyžíc
polohrubá múka
200 ml
mlieko

Krém:

8 ks
žĺtok
8 lyžíc
práškový cukor
5 lyžíc
hladká múka
500 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo
500 g
jahoda (alebo iné ovocie)
3 bal.
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme múku. Jemne premiešame a navrstvíme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Upečené cesto vyberieme, stiahneme papier a keď sa mierne ochladí, polejeme ho teplým mliekom.
  3. Žĺtky s cukrom si vyšľaháme, pridáme múku a asi 100 ml mlieka. Dobre premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko si dáme variť spolu s vanilkovým cukrom. Keď je cukor rozpustený, pridáme žĺtky a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  4. Maslo si vymiešame do peny a postupne pridávame vychladnutý krém.
  5. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme na tuhú hmotu.
  6. Na vychladnutý plát cesta natrieme žĺtkovú plnku, poukladáme jahody (môžeme ich aj mierne zatlačiť do krému) a navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájame na úhľadné rezy a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár