NajRecept.sk Dezerty Koláče Krémeš z lístkového cesta s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou šľahačky
Krémeš z lístkového cesta s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou šľahačky
Recept Krémeš z lístkového cesta s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou šľahačky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Zuzana K.

Krémeš je sladká pochúťka, ktorá sa skladá z chrumkavého lístkového cesta a bohatej vrstvy vanilkového krému. Tento dezert je často posypaný práškovým cukrom a je obľúbený pre svoju sviežu a krémovú chuť. Samozrejme nesmie chýbať ani bohatá vrstva šľahačky. Používam 1 balenie rastlinnej a 1 balenie živočíšnej šľahačky. Autor: Zuzana K.

NajLucka NajLucka    ·   17.4.2024

Krémeš z lístkového cesta s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou šľahačky

Krémeš je sladká pochúťka, ktorá sa skladá z chrumkavého lístkového cesta a bohatej vrstvy vanilkového krému. Tento dezert je často posypaný práškovým cukrom a je obľúbený pre svoju sviežu a krémovú chuť. Samozrejme nesmie chýbať ani bohatá vrstva šľahačky. Používam 1 balenie rastlinnej a 1 balenie živočíšnej šľahačky. Autor: Zuzana K.

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
1 bal.
lístkové cesto

Krém:

400 ml
mlieko
1 bal.
zlatý klas alebo vanilkový puding
2 ks
žĺtok
2 ks
bielok
podľa chuti
kryštálový cukor

Smotanová vrstva:

250 ml
smotana na šľahanie 33%
250 ml
rastlinná smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
  1. Lístkové cesto rozprestrieme alebo ak máme vcelku rozvaľkáme a uložíme na plech. Polovicu necháme vcelku a druhú polovicu nakrájame na kocky. Upečieme na 170 stupňov po dobu asi 10 minút.
  2. Z mlieka, zlatého klasu alebo vanilkového pudingu, žĺtkov a cukru uvaríme hustý puding. Bielky s lyžicou cukru vyšľaháme do tuhého snehu a primiešame do ešte horúceho hustého pudingu. 
  3. Takto pripravený vanilkový krém nanesieme na polovicu lístkového cesta a necháme vychladnúť. 
  4. Potom vyšľaháme šľahačky s cukrom podľa chuti a zakryjeme to nakrájanými a upečenými kúskami lístkového cesta.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár