NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Krehký jablkový krémeš s vanilkovým krémom
Krehký jablkový krémeš s vanilkovým krémom
Recept Krehký jablkový krémeš s vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Jablkový krémeš, ktorý si zamilujete. Je vynikajúci a teraz, v sezóne jabĺk sa určite hodí do zoznamu vašich jesenných dezertov. Odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   24.9.2022

Krehký jablkový krémeš s vanilkovým krémom

Jablkový krémeš, ktorý si zamilujete. Je vynikajúci a teraz, v sezóne jabĺk sa určite hodí do zoznamu vašich jesenných dezertov. Odporúčam vyskúšať. Dobrú chuť. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
polohrubá múka
250 g (alebo maslo)
margarín
50 g
práškový cukor
2 ks
vajce
2 ks
vanilkový cukor
1 ks
prášok do pečiva

Krém:

500 ml
mlieko
2 ks
vanilkový puding
250 g
maslo
150 g
kryštálový cukor
2 ks
žĺtko

Jablková vrstva:

1 a 1/2 kg
jablko
2 lyžice
maslo
2 ks
vanilkový puding
1/2 lyžička
mletá škorica
2,5 dcl
voda
podľa potreby
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Všetky suroviny na cesto spojíme a vypracujeme. Rozdelíme na tri časti, ktoré postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu (plech vymastíme a vysypeme múkou) a upečieme. Pečieme na 180 stupňoch, cca 20 min. - sledujeme.
  2. Z mlieka, vanilkového pudingu, žĺtok a cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného miešania. Do vychladnutého krému zašľaháme maslo izbovej teploty. Vznikne nám krém.
  3. Jablká očistíme a postrúhame, vložíme do hrnca, pridáme škoricu, cukor podľa chuti a podusíme. Zlatý klas alebo vanilkový puding zamiešame vo vode a do rozvarených jabĺk zavaríme. Vznikne nám jablková hmota. Všetky tri pláty naplníme tak, že na prvý nanesieme jablkový krém, priložíme druhý plát, na ktorý nanesieme maslový krém a priložíme vrchný, tretí plát. Necháme stuhnúť v chladničke.
  4. Krájame na kocky, povrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Darina Červeňová    ·   12.4.2023   ·   Odpovedať   ·  

Suhlasim s pani Anetkou, hrozny recept… pre damy, ktore takmer nepecu, a chcu vyskusat, velmi nejasny… nepise sa ani velkost plechu, ani na ako hrubo uvalkat cesto… cesto je priserne sypke…takmer vobec sa s tym neda manipulovat… no uvidime po vychladnuti ci sa to vobec bude dat jest… neodporucam

AnetkaPlanetka    ·   2.4.2023   ·   Odpovedať   ·  

Těsto se sype a nejde s ním absolutně pracovat díky naprosto nesmyslnému poměru tuku a mouky. Po upečení jsou pláty příliš křehké a rozpadají se, je zázrak, že s nimi šlo vůbec nějak manipulovat a nerozdrobily se úplně. Jablečné hmoty byl nadbytek a krém je příliš máslový. Tento zázrak jsem tvořila pouhé 3 hodiny, tudíž tvrzení, že čas přípravy je 45 minut, je velmi zavádějící. Výsledek zatím nejasný, nedoporučuji.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár