Na tento jablkový koláč som vždy používala tortovú formu, ktorá mi zaručila, že bude mať pekný tvar. Nedávno som však musela improvizovať, pretože som formu doma nemala. Nebolo to však vôbec náročné. Kraje koláča stačilo len narezať a prehnúť smerom dovnútra, aby plnka dobre držala a počas pečenia nevytiekla.
Na tento jablkový koláč som vždy používala tortovú formu, ktorá mi zaručila, že bude mať pekný tvar. Nedávno som však musela improvizovať, pretože som formu doma nemala. Nebolo to však vôbec náročné. Kraje koláča stačilo len narezať a prehnúť smerom dovnútra, aby plnka dobre držala a počas pečenia nevytiekla.
Tento jablkový koláč môžete pripraviť s formou aj bez nej. Krehké cesto je chutné a veľmi dobre sa s ním pracuje. Nemusíte sa preto báť toho, že by vám jeho príprava trvala príliš dlho. Všetko následne dopĺňa ešte sladko-kyslá jablková plnka, ktorá zabraňuje tomu, aby bol výsledný dezert mdlý.
Hotový jablkový koláč nechajte vychladnúť a pred podávaním ho môžete posypať práškovým cukrom. Nie je to však nutné, pretože jablková plnka je dostatočne sladká. Zostali vám ešte nejaké jablká? Pripravte si z nich napríklad tento šťavnatý vanilkový koláč.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste