Vanilkové rožky sa pečú nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v Chorvátsku. U nás doma ich obľubujeme najmä vďaka ich krehkému cestu a dobrej čokoláde, do ktorej ich máčame. Ak si ich chcete tento rok pripraviť aj vy, inšpirujte sa naším receptom.
Vanilkové rožky sa pečú nielen na Slovensku a v Česku, ale aj v Chorvátsku. U nás doma ich obľubujeme najmä vďaka ich krehkému cestu a dobrej čokoláde, do ktorej ich máčame. Ak si ich chcete tento rok pripraviť aj vy, inšpirujte sa naším receptom.
Niektorí vanilkové rožky po upečení obaľujú v práškovom a vanilkovom cukre, ja ich nechám vychladnúť a potom ich konce omočím do roztopenej čokolády. Spojenie čokoládovej polevy a krehkého cesta je tak dobré, že každý rok musím urobiť aspoň dve dávky rožkov.
Vanilkové rožky necháme stuhnúť a umiestnime do nádoby s pevným uzáverom. Ak chceme, aby nám vydržali čo najdlhšie, dáme ich na tmavé a chladné miesto rovnako ako iné vianočné pečivo.
Video recept:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste