NajRecept.sk Dezerty Múčniky Krehké tvarohové slimáky bez kysnutia plnené Nutellou.
Krehké tvarohové slimáky bez kysnutia plnené Nutellou.
Recept Krehké tvarohové slimáky bez kysnutia plnené Nutellou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Aj slimáky môžete pripraviť bez kysnutého cesta. Namiesto neho je vhodné zvoliť napríklad to krehké, ktoré som naplnila Nutellou. Potrebovala som totižto čo najrýchlejšie pohostenie pre návštevu. Vhodná je však aj maková, orechová alebo tvarohová plnka. Cesto je z tvarohu, múky a aby malo aj trochu objemu, pridávam doň prášok do pečiva. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   24.2.2025

Krehké tvarohové slimáky bez kysnutia plnené Nutellou.

Aj slimáky môžete pripraviť bez kysnutého cesta. Namiesto neho je vhodné zvoliť napríklad to krehké, ktoré som naplnila Nutellou. Potrebovala som totižto čo najrýchlejšie pohostenie pre návštevu. Vhodná je však aj maková, orechová alebo tvarohová plnka. Cesto je z tvarohu, múky a aby malo aj trochu objemu, pridávam doň prášok do pečiva. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
jemný tvaroh
200 g
hladká múka
30 g
olej
1/2 lyžičky
prášok do pečiva
2 lyžice
práškový cukor
podľa potreby
Nutella (na plnenie)
podľa potreby
olej (na potretie)
podľa potreby
vajce (na potretie)
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Tvarohové slimáky sú výborné a veľmi rýchle. Tým, že sú z krehkého cesta, ich môžete hneď po jeho zamiesení plniť, zatáčať a vložiť do rúry. Ak by ste však chceli predsa len tradičný recept na kysnuté slimáky, vyskúšajte tento

  1. Z tvarohu, hladkej múky, oleja, prášku do pečiva a práškového cukru vytvoríme jednotné hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na minimálne hodinu.
  2. Vychladené cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a najskôr ho potrieme olejom. Na takto potreté cesto navrstvíme Nutellu. Ide to trochu ťažšie, keďže cesto je klzké od oleja, ale buďte trpezliví.
  3. Zrolujeme do tvaru rolády a nakrájame ostrým nožom na cca 2 cm kúsky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút. Pred pečením nezabudnite slimáky potrieť rozšľahaným vajíčkom. Hotové môžete posypať práškovým cukrom.

Slimáky sú výborné aj na druhý či tretí deň. Pokojne si ich tak môžete pripraviť do zásoby. Ak by ste ich chceli plniť makom, orechmi či tvarohom, vyskúšajte tieto recepty, vďaka ktorým plnky zo slimákov nevytečú a budú skvelo chutiť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár