Smotanové rožky sú nadýchané ako obláčik nielen v deň, keď ich urobíte, ale aj na ten ďalší. Niektorí do nich pridávajú kyslú smotanu, ja sladkú. Výsledné cesto sa mi zdá vďaka nej jemnejšie a nadýchanejšie. Autor: Milada Sumková
Smotanové rožky sú nadýchané ako obláčik nielen v deň, keď ich urobíte, ale aj na ten ďalší. Niektorí do nich pridávajú kyslú smotanu, ja sladkú. Výsledné cesto sa mi zdá vďaka nej jemnejšie a nadýchanejšie. Autor: Milada Sumková
Smotanové rožky plním spravidla makovou, orechovou a tvarohovou plnkou. Vyskúšať však môžete aj čokoľvek iné podľa svojej vlastnej chuti. Vhodná je napríklad Nutella, ktorú si viete urobiť pomocou tohto receptu aj sami doma.
Upečené rožky nechajte vychladnúť a pred servírovaním ich posypte práškovým cukrom. Chutia výborne a sú veľmi podobné tým z kysnutého cesta. Ak by ste si chceli pripraviť aj tie, vyskúšajte náš recept na lahodné rožky s Nutellou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste