NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Krehké škoricové trojuholníky s marmeládou a čokoládovou polevou.
Krehké škoricové trojuholníky s marmeládou a čokoládovou polevou.
Recept Krehké škoricové trojuholníky s marmeládou a čokoládovou polevou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Xénia Portášová

Patríte k milovníkom škorice? Vyskúšajte tieto jednoduché, no pritom veľmi dobré škoricové trojuholníčky. Krehké cesto môžete doplniť akoukoľvek plnkou. Ideálna je napríklad mierne kyslastá marmeláda. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.11.2024

Krehké škoricové trojuholníky s marmeládou a čokoládovou polevou.

Patríte k milovníkom škorice? Vyskúšajte tieto jednoduché, no pritom veľmi dobré škoricové trojuholníčky. Krehké cesto môžete doplniť akoukoľvek plnkou. Ideálna je napríklad mierne kyslastá marmeláda. Autor: Xénia Portášová

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

280 g
hladká múka
180 g
práškový cukor
240 g
maslo alebo tuk
200 g
mleté vlašské orechy
1/2 lyžičky
mletá škorica
2 ks
žĺtok

Na dokončenie

podľa potreby
marhuľová marmeláda
podľa potreby
tmavá čokoláda
podľa potreby
biela čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Škoricové trojuholníky majú jemnú sladkú chuť, ktorú skvelo dopĺňa plnka podľa vašich predstáv. Ja mám najradšej marhuľovú marmeládu, ktorá má kyslastý podtón, no použiť môžete džem z akéhokoľvek iného ovocia.

  1. Z hladkej múky, práškového cukru, masla alebo tuku, mletých orechov, škorice a žĺtku vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme na 2 hodiny do chladničky.
  2. Odležané cesto ešte raz premiesime, vyvaľkáme a vykrajujeme koláčiky v tvare trojuholníčkov.
  3. Vykrojené trojuholníčky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C približne 8 až 10 minút – sledujeme.
  4. Trojuholníky zlepíme marhuľovou marmeládou alebo inou plnkou podľa svojho výberu.
  5. Vo vodnom kúpeli roztopíme tmavú a bielu čokoládu, trojuholníky ozdobíme a necháme stuhnúť.

Trojuholníky môžeme zdobiť okrem čokolády aj kúskom orecha alebo farebnou posýpkou. Po stuhnutí ich uložíme na chladné miesto.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár