Náš starý rodinný recept na krehké nekysnuté plnené rožteky. Chcela som ešte napísať aj "lacné", ale to pri dnešných cenách masla už dávno nie je pravda... pokiaľ chcete, vyskúšajte.
Náš starý rodinný recept na krehké nekysnuté plnené rožteky. Chcela som ešte napísať aj "lacné", ale to pri dnešných cenách masla už dávno nie je pravda... pokiaľ chcete, vyskúšajte.
* Poznámka: Do cesta nejde žiadny cukor, kypriaci prášok ani vajcia. Rohlíčky pred pečením ničím nepotierajte. Tie na foto sú plnené s orechovou plnkou. Pomleté vlašské orechy som preliala vriacou vodou (môžete aj mliekom) tak, aby plnka nebola veľmi riedka, osladila (podľa chuti) a ešte krátko povarila do zhustnutia a nechala vychladnúť. Rovnako robím aj makovú plnku. Množstvo orechov, resp. maku na náplň neviem presne napísať, spotreba plnky záleží na tom, ako veľmi rohlíčky naplníte. Ja to zvyčajne robím tak, že si urobím plnku z 200 - 250 g orechov alebo maku a zvyšné rohlíčky (na ktoré mi už nevystane plnka) naplním lekvárom. Ak nemáte dobré domáce kyslé mlieko, môžete skúsiť použiť redší biely jogurt, prípadne redšiu menej percentnú kyslú smotanu, ale pôvodný recept je s kyslým mliekom.
Zdroj: Recepty z mojej kuchyne
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste