NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Krehké rožky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém urobte túto jednu vec.
Krehké rožky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém urobte túto jednu vec.
Recept Krehké rožky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém urobte túto jednu vec.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Blanka Kozáková

Rožky s kakaovo-kávovým krémom nesmú na Vianoce chýbať. Pre ešte krajší dizajn ich zvyčajne dekorujem čokoládovou polevou a bielymi vločkami. Tento krok však môžete úplne vynechať, prípadne použiť na dekorovanie niečo iné. Autor: Blanka Kozáková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.12.2024

Krehké rožky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém urobte túto jednu vec.

Rožky s kakaovo-kávovým krémom nesmú na Vianoce chýbať. Pre ešte krajší dizajn ich zvyčajne dekorujem čokoládovou polevou a bielymi vločkami. Tento krok však môžete úplne vynechať, prípadne použiť na dekorovanie niečo iné. Autor: Blanka Kozáková

35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
250 g
maslo
140 g
práškový cukor
3 ks
žĺtky
1 ks
vanilkový cukor

Krém:

1 ks
vajce
200 g
maslo
1 – 2 lyžice
rum
2 lyžice
kakao
1 a 1/2 lyžice
káva (mletá alebo instantná)
100 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor

Na dokončenie:

podľa potreby
čokoládová poleva
podľa potreby
cukrárske zdobenie (vločky)
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Kakaové rožky sú jemné a príjemne sladké. Aby však boli zaujímavé a dobre chutili, plním ich maslovým krémom. Ten na to, aby bol nadýchaný a jemný, sčasti šľahám nad parou. Na dekorovanie je najlepšia tmavá čokoláda, no pokojne použite aj bielu alebo ju vynechajte. Je to na vás.

  1. Všetky ingrediencie na cesto spojíme a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré vtlačíme do formičiek na rožky a pečieme pri teplote 180 °C približne 10 min. Ak máme formičky kovové, pred použitím ich potrieme olejom alebo maslom a vysypeme múkou.
  2. Kým sa koláčiky pečú, pripravíme si krém. Vajce, cukor a kakao vyšľaháme nad parou. Keď zmes zhustne, stiahneme ju z ohňa a za stáleho miešania ju necháme mierne vychladnúť.
  3. Do zmesi pridáme maslo, vanilkový cukor, rum a instantnú alebo mletú kávu. Všetko prešľaháme a dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Upečené rožky necháme vychladnúť a potom ich plníme pripraveným krémom. Pre jednoduchšiu prácu krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
  5. Konce rožkov namáčame v čokoládovej poleve a dekorujeme jedlými vločkami.

Hotové rožky necháme stuhnúť a následne ich skladujeme na chladnom mieste. Najlepšie je pripraviť ich zopár dní pred Vianocami, pretože obsahujú maslový krém. Ten má oveľa kratšiu životnosť ako napríklad maková plnka alebo džem.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár