NajRecept.sk Dezerty Koláče Krehké orechové rožky s mascarpone
Krehké orechové rožky s mascarpone
Recept Krehké orechové rožky s mascarpone
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Rýchly recept na dokonalé orechové rožky s mascarpone, ktoré môžete naservírovať na sviatky, počas víkendu alebo vždy, keď k vám príde návšteva. Cesto je krehké a v kombinácii s orechmi chutí neodolateľne. Každý odo mňa vždy pýta recept.

siky.silvia siky.silvia    ·   3.5.2025

Krehké orechové rožky s mascarpone

Rýchly recept na dokonalé orechové rožky s mascarpone, ktoré môžete naservírovať na sviatky, počas víkendu alebo vždy, keď k vám príde návšteva. Cesto je krehké a v kombinácii s orechmi chutí neodolateľne. Každý odo mňa vždy pýta recept.

35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 g
maslo
250 g
mascarpone
375 g
hladká múka

Orechová zmes:

120 g
hnedý kryštálový cukor
80 g
kryštálový cukor
160 g
lieskové alebo vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Výborná rýchlovka, ktorú budete mať na stole za pár minút. Presne tak by sa dali opísať tieto orechové rožky, ktoré robím na pravidelnej báze. Doma všetkým chutia a tým, že sú menšie, sa veľmi dobre jedia. Veľkosť rožkov si však viete prispôsobiť presne podľa svojich potrieb.

  1. V mise vymiešame hladkú múku, mascarpone a maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a vložíme na minimálne 2 hodiny do chladničky.
  2. Orechová zmes: Hnedý a biely cukor zmiešame s nadrobno nasekanými orechmi. Približne 1/4 orieškovej zmesi nasypeme na pracovnú dosku.
  3. Odležané cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý jeden vyvaľkáme na kruh s priemerom 25 cm a vykrojíme trojuholníky (z každého cesta by ich malo vyjsť 16), ktoré posypeme orechovou zmesou. Vytvarujeme do rožka a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Takto pripravené rožky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 20 až 25 minút.

Hotové vychladnuté rožky môžete ihneď servírovať. Tie, ktoré nestihnete zjesť v deň pečenia, uskladnite v uzatvárateľnej nádobe. Ak by ste chceli rožky niečím oživiť, do orechovej zmesi môžete pokojne pridať škoricu alebo vanilkový cukor. Máte chuť ešte na nejaké rožky? Vyskúšajte tieto legendárne bratislavské plnené orechmi a makom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár