NajRecept.sk Dezerty Koláče Krehké košíčky plnené jemným mandľovo-maslovým krémom
Krehké košíčky plnené jemným mandľovo-maslovým krémom
Recept Krehké košíčky plnené jemným mandľovo-maslovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Doma sme dostali chuť na niečo sladké, čo si môžeme dať ku káve, preto som urobila tieto jednoduché a rýchle košíčky s mandľovým krémom. Hotové som ich mala do približne hodiny, pričom u jednotlivých členov rodiny zaznamenali veľký úspech. Ak neviete, čo piecť, určite vyskúšajte tento recept.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   19.5.2025

Krehké košíčky plnené jemným mandľovo-maslovým krémom

Doma sme dostali chuť na niečo sladké, čo si môžeme dať ku káve, preto som urobila tieto jednoduché a rýchle košíčky s mandľovým krémom. Hotové som ich mala do približne hodiny, pričom u jednotlivých členov rodiny zaznamenali veľký úspech. Ak neviete, čo piecť, určite vyskúšajte tento recept.

30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
hladká múka
50 g
práškový cukor
štipka
soľ
90 g
maslo
1 ks
žĺtok
1 – 2 lyžice
studená voda

Mandľový krém

90 g
zmäknuté maslo
90 g
kryštálový cukor
1 lyžička
vanilkový cukor
1 ks
vajce
90 g
nasekané mandle
1 lyžica
hladká múka

Ďalej:

podľa potreby
mandľové plátky
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Recept na tieto expresné košíčky s mandľovým krémom by mal mať vo svojej zbierke úplne každý. Okrem toho, že skvelo chutia, potešia aj pekným vzhľadom. Na stole sa tak budú dokonalo vynímať.

  1. Hladkú múku zmiešame s práškovým cukrom a štipkou soli. Následne pridáme maslo, ktoré do múky zapracujeme ručne.
  2. K ingredienciám pridáme žĺtok, vodu a vymiesime pevné cesto. Ak by sa suroviny nechceli spojiť, pridajte ešte trochu vody. S vodou však pracujte opatrne a pridávajte ju len v malých dávkach.
  3. Hotové cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 15 až 30 minút.
  4. Cesto rozdelíme na 6 až 7 rovnakých častí, ktoré natlačíme do formičiek s priemerom 8 – 10 cm. Dno popicháme vidličkou, navrch položíme papierový košíček a doň vložíme surovú fazuľu alebo ryžu. Tá cesto zaťaží a zabráni tomu, aby sa počas pečenia nafúklo a stratilo tvar.
  5. Takto pripravené košíčky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Následne z nich odstránime fazuľu a vrátime ich ešte na 5 minút do rúry.
  6. Krém: V mise vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vajíčko a šľaháme znova. Následne do krému prisypeme nasekané mandle, múku a ručne premiešame.
  7. Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním košíčky. Vrch ešte posypeme mandľovými plátkami a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút.

Hotové košíčky nechajte vychladnúť a pred podávaním ich môžete posypať práškovým cukrom. Máte chuť skôr na niečo svieže? Vyskúšajte recept na tieto mascarpone košíčky s ovocím, ktoré si vás získajú nielen skvelou chuťou, ale aj jednoduchou prípravou.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár