NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové pečivo Krehké kokosové rožky s rumom. Výborné vianočné koláče, ktoré sú hotové do pár minút.
Krehké kokosové rožky s rumom. Výborné vianočné koláče, ktoré sú hotové do pár minút.
Recept Krehké kokosové rožky s rumom. Výborné vianočné koláče, ktoré sú hotové do pár minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Alena Borchová

Vianoce sa blížia, preto už pomaly skúšam rôzne recepty a zisťujem, ktoré koláčiky budem robiť tesne pred Štedrým dňom. Medzi mojich favoritov rozhodne patria tieto kokosové rožky, ktoré sú krehké a majú výbornú chuť. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.11.2024

Krehké kokosové rožky s rumom. Výborné vianočné koláče, ktoré sú hotové do pár minút.

Vianoce sa blížia, preto už pomaly skúšam rôzne recepty a zisťujem, ktoré koláčiky budem robiť tesne pred Štedrým dňom. Medzi mojich favoritov rozhodne patria tieto kokosové rožky, ktoré sú krehké a majú výbornú chuť. Autor: Alena Borchová

25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Rožky

250 g
hladká múka špeciál
200 g
maslo
100 g
kokos strúhaný
50 g
práškový cukor
2 lyžice
rum

Na obalenie

podľa potreby
práškový cukor
podľa potreby
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Máte radi vanilkové rožky, no chceli by ste ich tieto Vianoce trochu ozvláštniť? Vyskúšajte môj recept, ktorého súčasťou je aj rum a kokos. Tieto suroviny zvýraznia chuť koláčikov a zaručia, že si ich zamiluje každý člen rodiny.

  1. Hladkú múku, zmäknuté maslo, kokos, práškový cukor a rum dôkladne vymiesime a vytvoríme pevné cesto.
  2. Cesto vložíme na 1 až 2 hodiny do chladničky.
  3. Z odležaného cesta si odtŕhame alebo odkrajujeme menšie časti, ktoré tvarujeme do rožkov. Tie následne ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pripravené rožky pečieme pri teplote 175 °C do ružova (približne 10 min.).
  5. Upečené rožky ešte horúce obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Kokosové rožky skladujeme rovnako ako iné vianočné pečivo – na studenom a tmavom mieste.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár