Zima nám prešla plynulo rovno do leta, všetko o závod kvitne a vonia a my sme mali chuť na ľadovú kávu a k nej niečo ľahučké... Samozrejme sme kávičku podávali aj s dezertom na terase, pekne na slniečku a dobíjali sme sa energiou. Príprava netrvá dlho, iba to tuhnutie v chladničke. Neplním rastlinnou šľahačkou, pretože sa mi stáva, že roláda sa premočí a nedá sa pekne krájať, používam instantnú.
Zima nám prešla plynulo rovno do leta, všetko o závod kvitne a vonia a my sme mali chuť na ľadovú kávu a k nej niečo ľahučké... Samozrejme sme kávičku podávali aj s dezertom na terase, pekne na slniečku a dobíjali sme sa energiou. Príprava netrvá dlho, iba to tuhnutie v chladničke. Neplním rastlinnou šľahačkou, pretože sa mi stáva, že roláda sa premočí a nedá sa pekne krájať, používam instantnú.
V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do tuhej peny, potom prišľaháme raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao.
Natrieme na veľký plech s papierom na pečenie, ktorý pre istotu ešte potrieme olejom a pečieme 12 minút na 180 stupňov.
Vychladnutý plát potrieme ušľahanou šľahačkou. Ja uprednostňujem instantnú, použila som teda 250 ml vychladeného mlieka a 3 vrecká instantnej šľahačky.
Rolujeme a zároveň sťahujeme papier na pečenie a ľahko uťahujeme.
Hotovú roládu necháme v chladničke zatuhnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste