NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Krehká bravčová panenka so zemiakovými plackami. Prepeličie vajcia v plnke urobia zázraky.
Krehká bravčová panenka so zemiakovými plackami. Prepeličie vajcia v plnke urobia zázraky.
Recept Krehká bravčová panenka so zemiakovými plackami. Prepeličie vajcia v plnke urobia zázraky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Bravčová rolovaná panenka je výbornou voľbou na slávnostný obed počas sviatkov. Pre nás je takou menšou zmenou po dňoch plných majonézového šalátu, ryby a rezňov. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.12.2024

Krehká bravčová panenka so zemiakovými plackami. Prepeličie vajcia v plnke urobia zázraky.

Bravčová rolovaná panenka je výbornou voľbou na slávnostný obed počas sviatkov. Pre nás je takou menšou zmenou po dňoch plných majonézového šalátu, ryby a rezňov. Autor: Michaela Žítková

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Mäso:

podľa potreby
bravčová panenka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa potreby
šunka
podľa potreby
gouda
podľa potreby
vajce
podľa potreby
prepeličie vajce
podľa potreby
fazuľky
podľa potreby
červená paprika
podľa potreby
maslo
podľa potreby
anglická slanina
podľa potreby
voda

Placky:

500 g
varené zemiaky
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa potreby
polohrubá múka
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Bravčová panenka je jemná a šťavnatá. Plnka z kombinácie šunky, goudy, vajec, fazuliek a papriky ju skvelo dopĺňa a zaručuje ten najlepší chuťový zážitok. Jej príprava je o niečo zdĺhavejšia, no počas sviatkov, kedy máme spravidla viac času, to vôbec nevadí.

  1. Panenku narežeme, osolíme, okoreníme, vložíme do nej šunku a goudu.
  2. Na panvici si pripravíme miešané vajcia s nadrobno nakrájanými fazuľkami a červenou paprikou. Necháme vychladnúť a pridáme do panenky.
  3. Nakoniec pridáme ešte varené prepeličie vajcia, všetko zarolujeme, obalíme v anglickej slanine, zaviažeme šnúrkou, vložíme do remosky, podlejeme trochou vody a navrch pridáme kúsok masla.
  4. Placky: Zemiaky, ktoré sme uvarili deň dopredu, najemno nastrúhame, pridáme 1 vajce, soľ a polohrubú múku. Následne vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme, vykrojíme z neho kolieska a smažíme dozlata.

Hotovú bravčovú panenku nakrájajte na kolieska a pred podávaním ich prelejte šťavou. Mäso môžete servírovať s plackami, no ak na ich prípravu nemáte čas, dajú sa nahradiť varenými zemiakmi.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár