NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Krehká bravčová panenka so šampiňónmi a šafránovou ryžou.
Krehká bravčová panenka so šampiňónmi a šafránovou ryžou.
Recept Krehká bravčová panenka so šampiňónmi a šafránovou ryžou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Krehké mäso, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Pripravila som k nemu ešte krémovú šampiňónovú omáčku, aby výsledný pokrm nebol suchý a urobila som dobre. Obed zožal veľký úspech a každý sa ma pýta, kedy ho spravím znova. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   25.4.2025

Krehká bravčová panenka so šampiňónmi a šafránovou ryžou.

Krehké mäso, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Pripravila som k nemu ešte krémovú šampiňónovú omáčku, aby výsledný pokrm nebol suchý a urobila som dobre. Obed zožal veľký úspech a každý sa ma pýta, kedy ho spravím znova. Autor: Michaela Žítková

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
bravčová panenka
podľa potreby
soľ
podľa potreby
mleté čierne korenie
podľa potreby
prepustené maslo
podľa potreby
šampiňóny
podľa potreby
33 % smotana
podľa potreby
nasekaná petržlenová vňať
podľa potreby
ryža
podľa potreby
voda
podľa potreby
šafran
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Keď neviete, čo na obed, táto bravčová panenka je tou najlepšou voľbou. Okrem skvelej chuti vás poteší aj rýchlou prípravou a tým, že k nej môžete naservírovať rôzne prílohy podľa svojej chuti. Stávkou na istotu je ryža, ktorú som robila aj ja, no vhodné sú aj varené zemiaky či dokonca zemiaková kaša. Skvelý recept na ňu nájdete tu.

  1. Panenku osolíme, okoreníme a opečieme na prepustenom masle.
  2. Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a opečieme dozlata. Posolíme a pridáme smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Povaríme a nakoniec prilejeme ešte výpek z mäsa.
  3. Ryžu uvaríme podľa návodu. Osolíme a dochutíme šafránom. Ja som ju varila v remoske.
  4. Hotové mäso nakrájame na plátky a naservírujeme spolu s ryžou a omáčkou.

Bravčová panenka je šťavnatá a krehká. K ryži sa perfektne hodí. Ak by ste doma nemali šafrán alebo ho nemáte v láske, pokojne ho môžete vynechať a k mäsu si pripraviť len klasickú ryžu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár