NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Košovská pochúťka podávaná s chlebom
Košovská pochúťka podávaná s chlebom
Recept Košovská pochúťka podávaná s chlebom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Fantastické hlavné jedlo, ktoré je u nás doma veľmi obľúbené. Je to tradičné jedlo zo stredného Slovenska, z obce Koš. Skúste. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   17.11.2020

Košovská pochúťka podávaná s chlebom

Fantastické hlavné jedlo, ktoré je u nás doma veľmi obľúbené. Je to tradičné jedlo zo stredného Slovenska, z obce Koš. Skúste. Autor: Mineralka

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
bravčové karé
350 ml (pohár)
sterilizované uhorky
podľa potreby
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
3-4 lyžice
horčica
cca 250 ml
šťava z uhoriek
podľa chuti
chilli papričky
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Mäso nakrájame na malé rezančeky, orestujeme sprudka na oleji, osolíme i okoreníme a dusíme, pustí šťavu. Dusíme domäkka.
  2. Medzičasom podlejeme uhorkovou šťavou.
  3. K mäkkému mäsu pridáme na kocky nakrájané sterilizované uhorky a plnotučnú horčicu.
  4. Necháme prejsť varom, prípadne dáme nakrájanú chilli papričku, kto má rád pikantné.
  5. Podávame s čerstvým chlebom, prípadne so zemiakovými plackami.
Komentáre k receptu
Brahousek    ·   4.4.2022   ·   Odpovedať   ·  

Moc kyselé na náš vkus..jinak by to byla bez toho láku z okurek asi super

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár