Do misky si preosejte práškový cukor, prisypeme kokos a premiešam. Potom pridáme maslo izbovej teploty, bielok, rum a mlieko. Všetko spracujem v cesto, ktoré nechám v chladničke odpočinúť
Na náplň si dáme do misky zmäknuté maslo, pridáme preosiaty cukor a vanilku a všetko vyšľaháme. Pridáme rum (podľa chuti) a znovu vyšľaháme.
Kokosovú hmotu si naberáme lyžičkou, v ruke vytvarujeme guličku, ktorú obalíme v práškovom cukre a vtlačíme do formičky na osie hniezdo. Potom ľahko vyberiem, dám pripravenú krémovú náplň a priklopíme piškótou. Hotové dáme do chladu stuhnúť.
Dozdobenie tučniakov - väčšia časť osieho hniezda natrieme pomocou špáradla polevou. Bruško vpredu necháme biele. Potom na boky prilepíme 2 polovičky mandlí, hore očká a zobáčik pripravený z červeného marcipánu.
Tučniaci sa hodia na detské oslavy alebo na Vianoce. Deti po nich siahnu ako prvé.