NajRecept.sk Dezerty Koláče Kokosový sen s kávovým krémom a čokoládovou polevou
Kokosový sen s kávovým krémom a čokoládovou polevou
Recept Kokosový sen s kávovým krémom a čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Vyskúšala som takýto kokosový koláčik s chutným kávovým krémom, ktorý sa šľahá nad parou. Prvý krát som pripravovala krém nad parou a myslím, že nie posledný. Nebolo to vôbec náročné. Tá dokonalá krémová chuť kávového krému v kombinácii s hutnejším bielkovo kokosovým cestom je výborná. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.4.2024

Kokosový sen s kávovým krémom a čokoládovou polevou

Vyskúšala som takýto kokosový koláčik s chutným kávovým krémom, ktorý sa šľahá nad parou. Prvý krát som pripravovala krém nad parou a myslím, že nie posledný. Nebolo to vôbec náročné. Tá dokonalá krémová chuť kávového krému v kombinácii s hutnejším bielkovo kokosovým cestom je výborná. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
9 ks
vajce
7 lyžíc
uvarená káva
130 g
kryštálový cukor
2 lyžice
kakao
250 g
maslo
300 g
kryštálový cukor
200 g
kokos
100 g
polohrubá múka

Poleva:

100 g
čokoláda
3 lyžice
kokosový olej
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Bielky a žĺtky oddelíme. Bielky dáme do misky, z nich budeme pripravovať cesto.
  2. Žĺtky dáme do hrnca, pridáme 130 g cukru, 2 lyžice kakaa, premiešame. 
  3. Nad parou (v horúcom vodnom kúpeli) šľaháme metličkou asi 10 minút, kým nedostaneme hladkú hustejšiu hmotu, do ktorej pridáme uvarenú kávu a ďalej šľaháme. Dostaneme hustejšiu konzistenciu, podobnú uvarenému pudingu, ktorú odstavíme a necháme vychladnúť. Nechávam vychladnúť zakryté potravinárskou fóliou - fólia sa dotýka povrchu pudingu. Maslo vyšľaháme do peny, postupne pridávame vychladnutú kávovú hmotu a vyšľaháme hladký krém, ktorý nanesieme na cesto. Odložíme do chladničky stuhnúť.
  4. Bielky vyšľaháme s 300 g kr. cukru do tuhej lesklej peny, potom pridáme kokos a na záver aj preosiatu múku. Cesto nanesieme na plech a upečieme pri teplote 150 stupňov asi 25 minút.
  5. Na krém nanesieme čokoládovú polevu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme kokosový olej. Necháme zatuhnúť. Krájame ostrým horúcim nožom. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár