NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové pečivo Kokosoví Eskimáci - polárne vianočné cukrovinky
Kokosoví Eskimáci - polárne vianočné cukrovinky
Recept Kokosoví Eskimáci - polárne vianočné cukrovinky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Tento rok skúšam nové vianočné recepty a toto je prvý recept, ktorý som vyskúšala. Musím povedať, že sú naozaj veľmi dobré, len sú veľmi prácne. Upiecť linecké kolieska, urobiť krém, natierať, obaliť, pripraviť polevu. Je toho naozaj veľa, ale tak, ak si nájdete systém, pôjde vám to celkom rýchlo. Skúste aj vy, sú mňamkové. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   10.10.2020

Kokosoví Eskimáci - polárne vianočné cukrovinky

Tento rok skúšam nové vianočné recepty a toto je prvý recept, ktorý som vyskúšala. Musím povedať, že sú naozaj veľmi dobré, len sú veľmi prácne. Upiecť linecké kolieska, urobiť krém, natierať, obaliť, pripraviť polevu. Je toho naozaj veľa, ale tak, ak si nájdete systém, pôjde vám to celkom rýchlo. Skúste aj vy, sú mňamkové. Autor: Triniti

Suroviny

Cesto:

250 g
hladká múka
150 g
maslo
120 g
práškový cukor
60 g
mleté orechy
1 ks
žĺtok
1/2 lyžičky
jedlá sóda
1/2 lyžičky
škorica

Poleva:

práškový cukor
bielok

Krém:

150 g
krupicový cukor
250 g
maslo
1 ks
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín na cesto vypracujeme guľôčku, ktorú odložíme (zabalenú vo fólii) do chladničky na minimálne 5 hodín - najlepšie je cesto pripraviť večer, odložiť do chladničky a na druhý deň s ním pracovať.
  2. Z cesta vyvaľkáme naozaj tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska a upečieme ich pri teplote 170 stupňov dozlatista. Nepečte príliš dlho, aby ste nemali tvrdé kolieska. Stačí jemný zlatý nádych a vyberáme.
  3. Pripravíme polevu - klasickú cukrovú polevu ako na medovníky. Práškový cukor vyšľaháme s bielkom. Pomer vám neviem povedať, jednoducho, aby bola hustá.
  4. Tretinu koliesok namočíme do polevy a necháme ich bokom, aby poleva stuhla.
  5. Krém:
    Pripravíme si vodný kúpeľ. Do horúceho vodného kúpeľa vložíme misku s vajíčkom, do ktorého pridáme cukor a šľaháme do hustej peny. Pozor, kúpeľ nesmie byť veľmi horúci, aby sa vám vajíčko uvarilo. Keď máme hustú penu, odstavíme, necháme vychladnúť a potom postupne pridávame do vyšľahného masla a ešte krátko mixérom šľaháme.
  6. Kolieska naplníme krémom, natrieme aj boky, ktoré následne obalíme v kokose.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár