NajRecept.sk Dezerty Koláče Kokosové raffaello rezy s lahodným vanilkovým krémom
Kokosové raffaello rezy s lahodným vanilkovým krémom
Recept Kokosové raffaello rezy s lahodným vanilkovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Vanilka a kokos je skvelá kombinácia, ktorá nikdy nesklame. Môj manžel neobľubuje pudingové krémy, ale na tento povedal, že to je lahôdka. Cesto je kokosové, veľmi jemné a v kombinácii s týmto krémom to je naozaj nebíčko v papuľke. Ozdobila som to lieskovým orechom, lebo som nemala doma mandle. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   4.6.2025

Kokosové raffaello rezy s lahodným vanilkovým krémom

Vanilka a kokos je skvelá kombinácia, ktorá nikdy nesklame. Môj manžel neobľubuje pudingové krémy, ale na tento povedal, že to je lahôdka. Cesto je kokosové, veľmi jemné a v kombinácii s týmto krémom to je naozaj nebíčko v papuľke. Ozdobila som to lieskovým orechom, lebo som nemala doma mandle. Autor: Karambola

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto (2x):

6 ks
bielok
250 g
kryštálový cukor
50 g
kokos
100 g
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva

Krém:

6 ks
žĺtok
2 bal.
vanilkový puding
4 lyžice
hladká múka
15 lyžíc
kryštálový cukor
1 l
mlieko
250 g
maslo

Navrch:

podľa chuti
kokos
na dekoráciu
lieskový orech
Postup receptu
Vytlačiť
55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Kokosové raffaello rezy by som mohla robiť niekoľkokrát do týždňa – sú skutočne tak dobré. Nehovoriac o tom, že na tanieri sa krásne vynímajú. Predstavujú tak dokonalý dezert na oslavy alebo sviatky. Určite vyskúšajte, neoľutujete.

  1. Na prípravu cesta budeme potrebovať 2x toľko surovín. Jedno cesto pozostáva zo 6 bielkov, 250 g cukru, 50 g kokosu, 100 g polohrubej múky a 1/2 balenia prášku do pečiva.
  2. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhej peny a už len ručne zamiešame múku, prášok do pečiva a kokos. Pripravené cesto nanesieme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 15 minút. 
  3. Po upečení cesto preložíme na mriežku, stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. 
  4. Postup zopakujeme ešte raz. Upečieme druhé cesto zo 6 bielkov. 
  5. 6 žĺtkov nám zvýši, ale určite ich využijete v inom recepte. V mlieku rozmiešame 6 žĺtkov, cukor, hladkú múku a vanilkový pudingový prášok. Uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Zakryjeme ho potravinárskou fóliou tak, aby sa fólia dotýkala povrchu. Maslo vyšľaháme do peny a postupne zašľaháme vychladnutý puding. 
  6. Na cesto nanesieme polovicu krému, položíme druhé cesto a nanesieme zvyšný krém. Vrch posypeme kokosom a odložíme do chladničku stuhnúť. Nakrájame na kocky a do stredu položíme oriešok.

Tento dezert je ako stvorený pre každého, kto miluje populárne kokosové Raffaello guľôčky. Chceli by ste si na tento štýl pripraviť ešte niečo? Vyskúšajte napríklad túto jednoduchú a rýchlu Raffaello tortu.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár