NajRecept.sk Dezerty Koláče Kokosová torta rafaelo (fotorecept krok za krokom)
Kokosová torta rafaelo (fotorecept krok za krokom)
Kokosová torta rafaelo (fotorecept krok za krokom)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Kto nemá rád kokos a lahodný vanilkový krém z mascarpone? Samozrejme, doťuknúť to treba kyslastým džemom – buď malinovým, alebo ríbezľovým. Milujem túto kombináciu, ktorou určite nepohrdne ani ten, kto nemá rád sladké dezerty. Kokosová torta rafaelo vyzerá skvelo a chutí ešte lepšie. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   23.5.2025

Kokosová torta rafaelo (fotorecept krok za krokom)

Kto nemá rád kokos a lahodný vanilkový krém z mascarpone? Samozrejme, doťuknúť to treba kyslastým džemom – buď malinovým, alebo ríbezľovým. Milujem túto kombináciu, ktorou určite nepohrdne ani ten, kto nemá rád sladké dezerty. Kokosová torta rafaelo vyzerá skvelo a chutí ešte lepšie. Autor: Karambola

45 min
Čas prípravy
24 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto (2x):

3 ks
bielok
5 lyžíc
kryštálový cukor
100 g
kokos
1 lyžica
strúhanka

Krém:

500 g
mascarpone
360 ml
smotana na šľahanie
5 lyžíc
práškový cukor
2 lyžičky
vanilková esencia

Na ozdobu:

podľa potreby
guľôčky Raffaello
podľa potreby
kokos (na posypanie)
podľa potreby
malinový džem (na potretie)
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
24 min
Čas varenia

Kokosová torta rafaelo je dokonalým dezertom pre každého milovníka sladkého. Jemný kokosový krém som doplnila o mierne kyslý malinový džem. Výborný je však aj ríbezľový, ktorý si môžete urobiť podľa tohto receptu.

  1. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhej peny. Následne ručne zamiešame kokos a strúhanku.
  2. Pripravené cesto nanesieme na dno okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pekne uhladíme.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 12 minút – sledujeme. Hotové cesto necháme vychladnúť vo forme a na záver opatrne pretočíme a stiahneme papier na pečenie. Postup zopakujeme ešte raz a upečieme druhé cesto. 
  4. Krém: Všetky suroviny vyšľaháme pomocou mixéra dotuha. Vanilkovú esenciu som doma nemala, tak som pridala nastrúhaný vanilkový lusk.
  5. Cesto potrieme malinovým džemom, nanesieme polovicu krému, položíme cesto, ktoré potrieme džemom a nanesieme druhú časť krému. Vrch posypeme kokosom a odložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie na celú noc.
  6. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a nakrájame na úhľadné rezy.

Ja som navrch poukladala Raffaelo guľôčky, no často si tiež nechám trochu z krému, ktorý dám do cukrárskeho vrecka a robím z neho menšie pusinky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár