NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.
Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.
Recept Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

V lete, keď je všade veľa zeleniny, rada robievam prívarky. Sú chutné, zasýtia, zdravé, človeku z nich nie je ťažko a aj deti ich milujú. Ak aj váhate, že ide o fazuľu a tú mnohí neradi, dajte jej šancu a skúste túto voňavú dobrotu. Tento recept vzala na milosť aj moja sestra, pre ktorú bola fazuľka tabu.

Mishenka Mishenka    ·   28.4.2023

Klasický fazuľový prívarok nakyslo s kôprom a vajíčkom, aký mi varila babička.

V lete, keď je všade veľa zeleniny, rada robievam prívarky. Sú chutné, zasýtia, zdravé, človeku z nich nie je ťažko a aj deti ich milujú. Ak aj váhate, že ide o fazuľu a tú mnohí neradi, dajte jej šancu a skúste túto voňavú dobrotu. Tento recept vzala na milosť aj moja sestra, pre ktorú bola fazuľka tabu.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
fazuľkové struky
4 ks
zemiak
1 ks
cibuľa
3 ks
cesnak
250 ml
smotana na varenie
podľa chuti
kôpor
trocha
hladká múka
podľa chuti
ocot
podľa chuti
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Opražíme cibuľu, pridáme očistené a nakrájané fazuľové struky, posolíme a podlejeme vodou.
  2. Pridáme jeden nastrúhaný zemiak na zahustenie a 3 zemiaky nakrájané na kocky.
  3. Keď sú fazuľa a zemiaky takmer mäkké, pridáme smotanu, kôpor, povaríme a zahustíme múkou rozmiešanou vo vode.
  4. Nakoniec dochutíme octom podľa chuti.
  5. Podávame s vajíčkom alebo opečenou klobáskou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár