NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Klasické linecké cesto
Klasické linecké cesto
Recept Klasické linecké cesto
Foto: adkas

Milujem pečenie z lineckého cesta. Super sa tvaruje, pečivo má dlhú trvanlivosť. Je to starodávny recept, ktorý veľmi rada používam pri pečení. Je to základné cesto, ktoré pridaním kakaa alebo mletých orechov obmieňam podľa chuti a potreby. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   5.10.2020

Klasické linecké cesto

Milujem pečenie z lineckého cesta. Super sa tvaruje, pečivo má dlhú trvanlivosť. Je to starodávny recept, ktorý veľmi rada používam pri pečení. Je to základné cesto, ktoré pridaním kakaa alebo mletých orechov obmieňam podľa chuti a potreby. Autor: Adkas

Suroviny
370 g
polohrubá múka
250 g
maslo
120 g
práškový cukor
1/2 ks
citrón - kôra
1 ks
žĺtok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Preosiatu múku, práškový cukor a postrúhanú citrónovú kôru zmiešame v miske, pridáme na menšie kúsky nakrájané studené maslo a žĺtok. Spracujem guličku, cesto nespracovávam dlho, len krátko. Zabalím do fólie a odložím do chladničky na minimálne 1 hodinu.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a môžeme vykrajovať rôzne tvary. Pečieme na 180 stupňov iba 5-7 minút. Dávame pozor, cesto sa rýchlo upečie (môže vám pri dlhom pečení vyschnúť).
  3. Plech sa môže vystlať papierom na pečenie alebo môžeme plech len ľahko potrieť maslom.
  4. Hotové linecké koláčiky zlepujeme džemom a posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Adkas

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár