NajRecept.sk Dezerty Múčniky Kinder Pingui v tvare rolády
Kinder Pingui v tvare rolády
Recept Kinder Pingui v tvare rolády
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Deti túto tyčinku milujú. Pripravte si túto dobrotu aj priamo doma a dajte jej nový vzhľad. V tvare rolády, s ovocím (ja som použila mrazené ovocie - maliny a lesnú zmes) a s jemnou čokoládovou polevou. Jeden z najlepších dezertov, aké som pripravila - to mi povedala moja dcéra, ktorá bola nadšená, keď som jej povedala, že budem piecť kinder Pingui. Ona totiž tento dezert v obchode doslova žerie očami. Autor: minerálku

Mineralka Mineralka    ·   28.3.2021

Kinder Pingui v tvare rolády

Deti túto tyčinku milujú. Pripravte si túto dobrotu aj priamo doma a dajte jej nový vzhľad. V tvare rolády, s ovocím (ja som použila mrazené ovocie - maliny a lesnú zmes) a s jemnou čokoládovou polevou. Jeden z najlepších dezertov, aké som pripravila - to mi povedala moja dcéra, ktorá bola nadšená, keď som jej povedala, že budem piecť kinder Pingui. Ona totiž tento dezert v obchode doslova žerie očami. Autor: minerálku

Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
8 lyžíc
kryštálový cukor
6 lyžíc
teplá voda
4 lyžice
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
kakao

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
50 g
práškový cukor
70 g
jemný tvaroh
podľa chuti ovocie
maliny

Glazúra:

100 g
čokoláda
100 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, postupne zašľaháme cukor a jeden žĺtok po druhom. Pridáme vodu, kakao a nakoniec primiešame vareškou múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, pekne uhladíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10 minút. Použijeme najväčší plech, aký doma máme, aby sme mali cesto tenké.
  3. Upečené cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie aj s navlhčenou utierkou a necháme úplne vychladnúť.
  4. Smotanu vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej šľahačky, pridáme tvaroh alebo mascarpone, prípadne môžete použiť Pribináčik a zľahka vareškou premiešame. Navrstvíme na cesto, poukladáme ovocie podľa chuti a zrolujeme.
  5. Vrch polejeme glazúrou - smotanu ohrejeme, pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár