NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Kinder cheesecake, ktorému nikto neodolá (fotorecept)
Kinder cheesecake, ktorému nikto neodolá (fotorecept)
Kinder cheesecake, ktorému nikto neodolá (fotorecept)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Môj syn miluje kinder čokoládky. Počas Veľkej noci ich vyzbieral veľké množstvo, tak som ich musela nejako spracovať. Vymyslela som kinder cheesecake, ktorý ho veľmi potešil. A bol naozaj veľmi chutný. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   14.5.2025

Kinder cheesecake, ktorému nikto neodolá (fotorecept)

Môj syn miluje kinder čokoládky. Počas Veľkej noci ich vyzbieral veľké množstvo, tak som ich musela nejako spracovať. Vymyslela som kinder cheesecake, ktorý ho veľmi potešil. A bol naozaj veľmi chutný. Autor: Karambola

95 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny

Základ:

210 g
sušienky
80 g
maslo

Vnútro:

150 g
kinder čokoláda (10 ks)
500 g
mascarpone
250 g
tvaroh
200 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
2 lyžice
práškový cukor
2 lyžice
hladká múka

Ďalej potrebujeme:

5 ks
kinder čokoláda (do vnútra)

Vrch:

10 ks
kinder čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
95 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia

S kinder cheesecake-om nemôžete nič pokaziť. Je jemný, krémový a má výraznú čokoládovú chuť. Plusom je tiež to, že recept nie je vôbec náročný. Zvládnete ho aj vtedy, keď nepečiete na pravidelnej báze.

  1. Na základ si rozmixujeme sušienky na jemný prášok, ktorý zalejeme rozpusteným maslom a zmiešame. Pripravenú sušienkovú zmes nanesieme na dno okrúhlej formy na pečenie (priemer 24 cm) a rovnomerne rozmiestnime a utlačíme.
  2. Kinder čokolády rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Po rozpustení ich necháme chvíľu chladnúť. V druhej miske vymiešame mascarpone, tvaroh, kyslú smotanu, vajíčka, cukor a múku. Z tejto hmoty odoberieme asi 3 lyžice, pridáme ich k rozpustenej čokoláde a premiešame. Vyrovnáme tak teploty jednotlivých hmôt. Následne túto čokoládovú hmotu pridáme k celej mascarpone hmote a všetko spolu ešte krátko premiešame. Používam mixér a širokú metličku na miešanie (nie na klasické šľahanie). Nešľaháme príliš dlho, aby sme hmotu príliš nenašľahali. Dostal by sa tam vzduch a počas pečenia by sa nám mohol cheesecake potrhať.
  3. Po zmiešaní všetkých týchto surovín pokračujeme. Hmotu vylejeme na sušienkový základ a pekne uhladíme. Poukladáme 5 kusov nalámaných kinder čokoládok a prstami ich zatlačíme do mascarpone hmoty. Pekne uhladíme, aby ich nebolo vidno.
  4. Takto pripravený cheesecake dáme piecť. Pečieme na funkcii horný a dolný ohrev pri teplote 155 stupňov cca 55 min. Na dno rúry uložíme plech s vodou. Po uplynutí 55 min. rúru vypneme, plech s vodou vyberieme a cheesecake ešte v rúre necháme odpočívať asi jednu hodinu s pootvorenými dvierkami.
  5. Následne cheesecake vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť. Najlepšie je nechať cheesecake odpočívať v chladničke celú noc. Potom vrch polejeme polevou – v horúcom vodnom kúpeli rozpustíme kinder čokoládky.

Hotový cheesecake skladujte v chladničke, kde vám vydrží niekoľko dní. Ak by ste nemali čas piecť ho, vyskúšajte tento nepečený s malinami, ktorý vás dokonalo osvieži.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár