NajRecept.sk Dezerty Bábovky Kelímkový recept z kyslej smotany na šťavnatú čokoládovú bábovku.
Kelímkový recept z kyslej smotany na šťavnatú čokoládovú bábovku.
Kelímkový recept z kyslej smotany na šťavnatú čokoládovú bábovku.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Bábovka je vynikajúci klasický koláč, ideálny k poobedňajšej kávičke. Často však môže byť suchá. Tento recept je však iný, lepší. Bábovka pripravená podľa neho je jemná a šťavnatá, proste lahôdka! Raz som ho vyskúšala a odvtedy už nerobím žiadny iný. Autor : Zuzana Karvaiova

NajLucka NajLucka    ·   4.7.2024

Kelímkový recept z kyslej smotany na šťavnatú čokoládovú bábovku.

Bábovka je vynikajúci klasický koláč, ideálny k poobedňajšej kávičke. Často však môže byť suchá. Tento recept je však iný, lepší. Bábovka pripravená podľa neho je jemná a šťavnatá, proste lahôdka! Raz som ho vyskúšala a odvtedy už nerobím žiadny iný. Autor : Zuzana Karvaiova

25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
250 ml
kyslá smotana (téglik použijeme ďalej)
1 téglik
hladká múka
1 téglik
granko
1 téglik
kryštálový cukor (môžeme dať aj o niečo menej)
1/2 téglika
olej slnečnicový
3 ks
vajce
1 ks
kypriaci prášok
1 ks
vanilkový cukor (alebo extrakt z vanilky)
podľa potreby
čokoláda na polevu
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia

Bábovky sú v mnohých domácnostiach obľúbeným dezertom, ktorý si získava srdcia nielen detí, ale aj dospelých. U nás sa tradične pripravujú hlavne počas víkendov, najmä v nedeľu, ako lahodný múčnik po rodinnom obede. Ich príprava a pečenie sú spojené s rodinnými tradíciami a často sa do nej zapája celá rodina. Veľmi populárna je napríklad bábovka s tvarohom.

  1. Všetky ingrediencie spolu zmiešame.
  2. Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou alebo krupicou.
  3. Cesto vylejeme do formy a pečieme 40-45 minút na 180 stupňoch.
  4. Necháme vychladnúť a môžeme poliať čokoládou, ktorú roztopíme nad parou s troškou oleja.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár