NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Kávová roláda, ktorá nevytečie, nepraská a stačí ju zatočiť až po vychladnutí.
Kávová roláda, ktorá nevytečie, nepraská a stačí ju zatočiť až po vychladnutí.
Recept Kávová roláda, ktorá nevytečie, nepraská a stačí ju zatočiť až po vychladnutí.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Kávová roláda má skvelú chuť a jednoduchú prípravu. Stihnete ju aj tesne pred sviatkami, oslavou alebo akýmkoľvek iným významným dňom. Kombinácia sladkého krému, silnej kávy a chrumkavých orechov je skutočne dokonalá a určite sa oplatí vyskúšať.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   17.4.2025

Kávová roláda, ktorá nevytečie, nepraská a stačí ju zatočiť až po vychladnutí.

Kávová roláda má skvelú chuť a jednoduchú prípravu. Stihnete ju aj tesne pred sviatkami, oslavou alebo akýmkoľvek iným významným dňom. Kombinácia sladkého krému, silnej kávy a chrumkavých orechov je skutočne dokonalá a určite sa oplatí vyskúšať.

45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Krém:

2 ks
žĺtok
50 g
kryštálový cukor
150 ml
silná káva
1/2 lyžice
hladká múka
1 lyžica
kukuričný škrob
170 g
maslo

Cesto:

60 g
hladká múka
20 g
kakao
3 ks
vajce
štipka
soľ
70 g
kryštálový cukor
10 g
vanilkový cukor

Orechová vrstva:

65 g
orechy
5 g
maslo
30 g
kryštálový cukor

Na potretie:

50 ml
káva s mliekom a cukrom

Čokoládová poleva:

50 g
čokoláda
10 g
rastlinný olej
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Kávové dezerty mám veľmi rada. Najčastejšie pripravujem toto falošné tiramisu, ktoré mám hotové do 15 minút. Nedávno som však vyskúšala túto roládu a môžem povedať, že skutočne stála za to. Už sa neviem dočkať, kedy ju urobím znova.

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme silnú kávu, múku, kukuričný škrob a dáme na oheň.
  2. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
  3. V mise vyšľaháme vajcia so štipkou soli, kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme, kým nezískame nadýchanú penu. Do nej následne preosejeme múku zmiešanú s kakaom. Hotové cesto vylejeme do plechu s rozmermi 27 x 36 cm a pečieme pri teplote 190 stupňov približne 10 minút.
  4. Hotové cesto necháme mierne vychladnúť a následne z neho odrežeme nerovnomerné okraje.
  5. Do panvice dáme maslo, kryštálový cukor a nasekané orechy, ktoré opražíme a necháme vychladnúť.
  6. Do misy dáme maslo izbovej teploty a vyšľaháme ho do peny. Následne postupne pridávame kašu, ktorú sme pripravili v kroku č. 1.
  7. Korpus potrieme kávou zarobenou s cukrom a mliekom a následne naň aplikujeme 3/4 krému. Ostatný si necháme na zdobenie.
  8. Vrch posypeme opraženými orechmi (zopár si necháme na finálne ozdobenie) a opatrne stočíme. Takto pripravenú roládu dáme na minimálne hodinu do chladničky.
  9. Potom roládu ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili rozpustením čokolády s rastlinným olejom. Navrch spravíme ešte pusinky z krému, ktorý nám zostal a všetko posypeme opraženými orechmi.

Roláda je nadýchaná, mäkká a veľmi chutná. Spôsob, akým ju ozdobíte sa odvíja čisto od vašich preferencií. Ak by vám nevyhovovali menšie pusinky, pokojne ju obaľte úplne celú v kréme, polejte čokoládou a posypte opraženými orechmi. Výsledok bude dokonalý.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár