Ak nemáme čerstvú feferónku, pridáme sušené chilli papričky (množstvo podľa chuti). Lečo vyklopíme do sitka a necháme odkvapkať. Ošúpanú cibuľu nakrájame na céčka. Papriku zbavíme jadrovníkov a nakrájame na prúžky.
Feferónku zbavíme jadier a rebier a nakrájame nadrobno. Uhorku nakrájame na kocky a pridáme k leču.
V panvici (ideálne vo woku) si rozpálime tuk (masť alebo olej), pridáme naložené mäsové rezančeky a sprudka restujeme cca 5 minút. Pridáme cibuľu, feferónku, na plátky nakrájaný cesnak a papriku a znovu 5 minút restujeme a miešame. Potom pridáme lečo, kečup a krátko prehrejeme. Dochutíme event. soľou.
Jeden zemiak nastrúhame nahrubo, druho najemno. Pridáme všetky ingrediencie a premiešame. Na rozpálenom tuku (masť, olej) smažíme z oboch strán dozlatista.