NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku
Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku
Recept Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Diabambulka

Veľmi obľúbená varianta vyprážaného karfiolu. Je oveľa rýchlejší než trojobal - múka, vajce, strúhanka a tiež veľmi chutný. Mňam!

NajLucka NajLucka    ·   23.6.2021

Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku

Veľmi obľúbená varianta vyprážaného karfiolu. Je oveľa rýchlejší než trojobal - múka, vajce, strúhanka a tiež veľmi chutný. Mňam!

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCIE:

1 ks
karfiol
1/2 ks
citrón - citrónová šťava
100 g
strúhaný eidam
1 strúčik
cesnak
1 lyžička
horčica
100 ml
pivo
2 ks
vajce
1/2 lyžičky
kari korenie
2 lyžičky
korenie na americké zemiaky
100 g
polohrubá múka
1 lyžica
maslo
soľ
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme ho citrónovou šťavou. Medzitým si pripravíme cestíčko.
  2. Cestíčko: V miske zmiešame múku, najemno nastrúhaný syr (na strúhadle na mrkvu), kari korenie, korenie na americké zemiaky, prelisovaný cesnak, soľ, primiešame žĺtky, rozpustené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlata.

* Tip: Karfiol podávame poliaty tatárskou omáčkou. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj brokolica, šampiňóny alebo tofu nakrájané na plátky.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Diabambulka

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár