NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Karbonátky Karbonátky z mletého mäsa so zemiakovou kašou.
Karbonátky z mletého mäsa so zemiakovou kašou.
Recept Karbonátky z mletého mäsa so zemiakovou kašou.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Klasické smažené a veľmi chutné. Hoci vyprážané jedlá nerobím často, raz za čas si ich doma doprajeme. Karbonátky z mletého bravčového mäsa s cibuľkou, cesnakom, starším pečivom, korením podľa vlastnej chuti a k tomu klasická zemiaková kaša, ktorá je ochutená jarnou cibuľkou. Aj keď som zásadne proti jarnej cibuľke na jeseň, niekedy svojim chutiam jednoducho neuniknem. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   9.10.2024

Karbonátky z mletého mäsa so zemiakovou kašou.

Klasické smažené a veľmi chutné. Hoci vyprážané jedlá nerobím často, raz za čas si ich doma doprajeme. Karbonátky z mletého bravčového mäsa s cibuľkou, cesnakom, starším pečivom, korením podľa vlastnej chuti a k tomu klasická zemiaková kaša, ktorá je ochutená jarnou cibuľkou. Aj keď som zásadne proti jarnej cibuľke na jeseň, niekedy svojim chutiam jednoducho neuniknem. Autor: Karambola

Suroviny
podľa potreby
mleté bravčové mäso
podľa potreby
cibuľa
podľa potreby
cesnak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
korenie
podľa potreby
staršie pečivo
podľa potreby
vajíčko
podľa potreby
mlieko
podľa potreby
strúhanka
podľa potreby
zemiaky
podľa potreby
maslo
podľa potreby
jarná cibuľka
Postup receptu
Vytlačiť

Karbonátky sú skvelé na obed aj večeru. Ich príprava je o niečo dlhšia, no rozhodne stojí za to. Podávať k nim môžete zemiakovú kašu alebo varené zemiaky.

  1. Neuvádzam množstvo surovín, je to veľmi komplikované, pretože varím od oka. Mleté mäso zmiešame s nadrobno nasekanou cibuľkou, prelisovaným cesnakom a ochutíme ho soľou, mletým čiernym korením a ďalším korením podľa chuti.
  2. Na záver pridáme staršie pečivo, ktoré sme namočili do mlieka. Poriadne ho vyžmýkame, aby v ňom zostalo čo najmenej mlieka a aby karbonátky neboli príliš mokré. Pridáme ešte vajíčko (ak máte veľa mäsa, pridajte 2 vajíčka). Poriadne premiešame a z hmoty odoberáme menšie kúsky, ktoré formujeme do tvaru placky. Tú následne obalíme v strúhanke.
  3. Takto pripravené karbonátky smažíme v rozpálenom oleji z oboch strán dozlata.
  4. Zemiakovú kašu pripravíme nasledovne. Uvaríme zemiaky, pridáme soľ, mlieko, rozpustené maslo a nadrobno nasekanú jarnú cibuľku. Poriadne rozmiešame (ja nepoužívam mixér, kaša sa mi potom zdá veľmi lepivá, takže ju robím špeciálnou vareškou na zemiaky).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár