Karbonátky sú ideálne jedlo, ktoré si môžete vychutnať doma alebo na cestách. Ja som ich tentokrát spravila, keď sme išli na chatu a skvelo nám všetkým padli. Ich príprava nie je vôbec náročná, pričom podávať ich môžete s rôznymi prílohami – od zemiakov až po čerstvý chlebík. Autor: Jitka Smejkalová
Karbonátky sú ideálne jedlo, ktoré si môžete vychutnať doma alebo na cestách. Ja som ich tentokrát spravila, keď sme išli na chatu a skvelo nám všetkým padli. Ich príprava nie je vôbec náročná, pričom podávať ich môžete s rôznymi prílohami – od zemiakov až po čerstvý chlebík. Autor: Jitka Smejkalová
Ak by ste ku karbonátkam chceli podávať čerstvý chlieb, no nechcete ho kupovať, môžete si ho pripraviť podľa tohto receptu. Domáci chlebík má chrumkavú kôrku a nadýchaný stred, takže je k mäsu ako stvorený.
Hotové karbonátky chutia najlepšie krátko po upečení, kedy sú šťavnaté a chrumkavé. Veľmi dobré sú však aj na studeno, keď si ich vezmete na cesty, ako sme to urobili my. Ich veľkou výhodou je aj to, že sú pečené v rúre. Nie sú preto tak ťažké ako vyprážané.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste