NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Karamelové košíčky zdobené čokoládou a marcipánom
Karamelové košíčky zdobené čokoládou a marcipánom
Recept Karamelové košíčky zdobené čokoládou a marcipánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Petra H

Najjednoduchší krém, aký existuje. Salko a maslo vyšľaháme mixérom do hladkej hmoty a krém je hotový. Trvá to asi len 5 minút, avšak, keď kúpite v obchode už karamelové salko. Ak nie, pripravte sa na trojhodinové varenie obyčajného salka vo vriacej vode a potom na asi hodinové chladnutie, ak nie viac. Karamelové je síce drahšie, ale oplatí sa ušetriť čas. Nie je to až tak vysoká položka, ktorá by nás zruinovala :) Zdobila som čokoládou a hviezdičkou z marcipánu. Použila som modrú farbu, aby som ich trochu oživila. Autor: Petra H.

Petra H Petra H    ·   7.10.2020

Karamelové košíčky zdobené čokoládou a marcipánom

Najjednoduchší krém, aký existuje. Salko a maslo vyšľaháme mixérom do hladkej hmoty a krém je hotový. Trvá to asi len 5 minút, avšak, keď kúpite v obchode už karamelové salko. Ak nie, pripravte sa na trojhodinové varenie obyčajného salka vo vriacej vode a potom na asi hodinové chladnutie, ak nie viac. Karamelové je síce drahšie, ale oplatí sa ušetriť čas. Nie je to až tak vysoká položka, ktorá by nás zruinovala :) Zdobila som čokoládou a hviezdičkou z marcipánu. Použila som modrú farbu, aby som ich trochu oživila. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

300 g
hladká múka
200 g
tuk
100 g
práškový cukor

Krém:

250 g
maslo
1 plechovka
karamelové Salko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cestom plníme košíčky a dáme piecť (180 stupňov dozlatista).
  3. Po vychladnutí plníme košíčky karamelovým krémom. Ten pripravíme tak, že maslo vyšľaháme a po lyžiciach prišľaháme karamelové Salko.
  4. Nakoniec pofŕkame bielou a hnedou čokoládovou polevou.
  5. Môžeme ešte dozdobiť hviezdičkou z marcipánu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár