Tartaletky patria medzi dezerty, ktoré vyzerajú ako z cukrárne, no zvládnete ich pripraviť aj doma – a bez pečenia. V tomto recepte si vystačíte s hotovými korpusmi, ktoré len naplníte chutnými krémami. Autor: Margita Markovičová
Tartaletky patria medzi dezerty, ktoré vyzerajú ako z cukrárne, no zvládnete ich pripraviť aj doma – a bez pečenia. V tomto recepte si vystačíte s hotovými korpusmi, ktoré len naplníte chutnými krémami. Autor: Margita Markovičová
Tartaletky sú ideálne na oslavy, stretnutia s blízkymi alebo na Vianoce. U nás sa na slávnostnom stole objavujú už niekoľko rokov za sebou. Plním ich rôznymi krémami – od sviežeho citrónového až po sladký karamelový. Navrch každej tartaletky som okrem krému dala aj tmavú alebo bledú ganache.
Tartaletky sú rýchle a jednoduché. Keď kúpite hotové korpusy, nemusíte nič piecť. Ja som ich ešte zdobila lyofilizovaným ovocím a hoblinami čokolády. Chcete si pripraviť ešte nejaké nepečené vianočné koláče? Vyskúšajte napríklad tieto orechové trubičky.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste