NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Karamelová báseň - rýchla a vynikajúca salko roláda
Karamelová báseň - rýchla a vynikajúca salko roláda
Recept Karamelová báseň - rýchla a vynikajúca salko roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Netreba variť žiaden karamel z cukru a aj tak môžete pripraviť skvelú karamelovú roládu, ktorá zmizne z plechu za pár minút. To vám garantujem. Autor: Mineralka

NajLucka NajLucka    ·   12.9.2020

Karamelová báseň - rýchla a vynikajúca salko roláda

Netreba variť žiaden karamel z cukru a aj tak môžete pripraviť skvelú karamelovú roládu, ktorá zmizne z plechu za pár minút. To vám garantujem. Autor: Mineralka

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 PL
kyslá smotana
100 g
hladká múka
120 g
mleté vlašské orechy

Krém:

1 plechovka
karamelové salko
150 g
maslo
300 ml
mlieko
1 bal.
karamelový puding
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom (50g) a smotanou do tuhej peny. V druhej miske vyšľaháme bielky s cukrom (50g) do tuhej lesklej peny a postupne, po častiach túto penu zamiešame už len vareškou k žĺtkovej pene.
  2. Pridáme hladkú múku s mletými orechami a jemne premiešame.
  3. Pripravené cesto navrstvíme v tenkej vrstve na papierom vyložený plech a rovnomerne rozotrieme.
  4. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Po upečení na cesto položíme utierku a spolu aj s papierom zrolujeme a takto necháme cesto vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier.
  5. Z mlieka a karamelového pudingového prášku uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Puding zakrývam potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkal povrchu, aby sa nevytvorila tzv. koža.
  6. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme karamelové salko a postupne aj vychladnutý puding. Krémom natrieme cesto a zrolujeme. Povrch potrieme zvyšným krémom a ozdobíme orechami.
  7. Necháme stuhnúť v chladničke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár