NajRecept.sk Zdravé recepty Kandizovaný zázvor
Kandizovaný zázvor
Recept Kandizovaný zázvor
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Vk

Vynikajúca domáca pochúťka, ktorú môžete pridať aj do horúceho i do studeného nápoja, prípadne ho jesť len tak, ako sušené ovocie. V supermarketoch stojí sušené ovocie neskutočné peniaze a doma si ho vieme pripraviť chutne a oveľa zdravšie.

NajLucka NajLucka    ·   25.10.2020

Kandizovaný zázvor

Vynikajúca domáca pochúťka, ktorú môžete pridať aj do horúceho i do studeného nápoja, prípadne ho jesť len tak, ako sušené ovocie. V supermarketoch stojí sušené ovocie neskutočné peniaze a doma si ho vieme pripraviť chutne a oveľa zdravšie.

Suroviny
200 g
zázvor
3 lyžice
voda
6 lyžíc
kryštálový cukor
na obalenie
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Koreň zázvoru očistíme a nakrájame na tenké plátky.
  2. Dáme ho do kastrólika spolu s vodou. Vody pridáme toľko, aby bol zázvor ponorený. Varíme na miernom ohni asi 30 minút.
  3. Zázvor vyberieme, z vody odoberieme 3 lyžice, pridáme 6 lyžíc kryštálového cukru a uvaríme sirup. Keď máme sirup uvarený, pridáme zázvor a poriadne premiešame. Varíme až do úplného odparenia vody.
  4. Odstavíme a každý plátok obalíme v kryštálovom cukre. Rozložíme na papierom vyložený plech tak, aby sa plátky nedotýkali a necháme pri izbovej teplote schnúť.
  5. Keď sú plátky zázvoru celkom suché, preložíme najlepšie do sklenenej uzatvárateľnej nádoby a na suchom a tmavom mieste kandizovaný zázvor môžeme skladovať i 3 mesiace.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár