Pomaranče poriadne vyčistíme kefkou a horúcou vodou, nech sa zbavíme chémie. Potom olúpeme na štvrtiny a kôru vložíme do vhodnej nádoby, zalejeme studenou vodou.
Takto "marinovať" necháme 2-3 dni, vodu denne vymeníme za čerstvú. Po troch dňoch premiestnime kôru do hrnca, zalejeme novou vodou a varíme cca 30 min.
Po vychladnutí kôru nakrájame na prúžky (alebo kocky), zasypeme cukrom a prelejeme vodou tak, aby bola takmer pod hladinou vody (ta kôra).
Varíme do "sklovata" .. čo ja viem .. asi tak pol hoďky, až do vyvarenia vody. A je hotovo .. teda takmer .. po vychladnutí necháme chvíľu (optimálne do druhého dňa) zaschnúť a uložíme do uzatvárateľnej nádoby, dáme do chladnejšej miestnosti.
Používame do múčnikov a všade, kde chceme cítiť krásnu vôňu pomarančov.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová