NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Kakaovo-orechové včelie úliky pripravené do 30 minút. Nelepia sa na formičku a chutia úžasne.
Kakaovo-orechové včelie úliky pripravené do 30 minút. Nelepia sa na formičku a chutia úžasne.
Recept Kakaovo-orechové včelie úliky pripravené do 30 minút. Nelepia sa na formičku a chutia úžasne.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Margita Markovičová

Osie úliky robím každý rok. Mám ich veľmi rada, pretože sú nepečené a dajú sa pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Meniť môžete nielen suroviny na prípravu cesta, ale aj to, čím ich naplníte. Autor: Margita Markovičová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.12.2024

Kakaovo-orechové včelie úliky pripravené do 30 minút. Nelepia sa na formičku a chutia úžasne.

Osie úliky robím každý rok. Mám ich veľmi rada, pretože sú nepečené a dajú sa pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Meniť môžete nielen suroviny na prípravu cesta, ale aj to, čím ich naplníte. Autor: Margita Markovičová

30 min
Čas prípravy
Suroviny
100 g
mleté orechy
100 g
mleté piškóty
200 g
práškový cukor
1 ks
vajce
1/2 bal.
vanilkový cukor
3 lyžice
rum
podľa potreby
kakao
podľa potreby
piškóty
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy

Nepečené koláče robím vždy tesne pred Vianocami. Nemusia odstáť a tým, že sú rýchle, sa dajú urobiť pokojne aj na Štedrý deň. Ja pripravujem vždy dve dávky. Do jednej dám kakao, do druhej nie. Na slávnostnom stole tak mám vždy kombináciu bielych aj tmavých úlikov.

  1. Orechy, piškóty a oba cukry dôkladne premiešame.
  2. Do sypkých surovín pridáme vajce, rum a vypracujeme cesto.
  3. Ak chceme tmavé cesto, pridáme doň aj trochu kakaa.
  4. Cesto natlačíme do formičiek, naplníme krémom, zakryjeme piškótou a opatrne vyklopíme z formičky. Ak by ste sa pri príprave báli, že sa vám úliky prilepia do formičky, pred natlačením môžete cesto obaliť v práškovom cukre. Nie je to však potrebné

Mne z dvoch dávok vyšlo 60 osích úlikov. Krém, ktorým úliky naplníte, sa odvíja čisto od vašich predstáv a chutí. Vhodný je maslový aj maslovo-pudingový krém alebo orechová plnka. Dávajte si však pozor, aby náplň nebola príliš tekutá. Mohla by totižto z koláčikov vytekať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár