Osie úliky robím každý rok. Mám ich veľmi rada, pretože sú nepečené a dajú sa pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Meniť môžete nielen suroviny na prípravu cesta, ale aj to, čím ich naplníte. Autor: Margita Markovičová
Osie úliky robím každý rok. Mám ich veľmi rada, pretože sú nepečené a dajú sa pripraviť na desiatky rôznych spôsobov. Meniť môžete nielen suroviny na prípravu cesta, ale aj to, čím ich naplníte. Autor: Margita Markovičová
Nepečené koláče robím vždy tesne pred Vianocami. Nemusia odstáť a tým, že sú rýchle, sa dajú urobiť pokojne aj na Štedrý deň. Ja pripravujem vždy dve dávky. Do jednej dám kakao, do druhej nie. Na slávnostnom stole tak mám vždy kombináciu bielych aj tmavých úlikov.
Mne z dvoch dávok vyšlo 60 osích úlikov. Krém, ktorým úliky naplníte, sa odvíja čisto od vašich predstáv a chutí. Vhodný je maslový aj maslovo-pudingový krém alebo orechová plnka. Dávajte si však pozor, aby náplň nebola príliš tekutá. Mohla by totižto z koláčikov vytekať.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste