NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Kakaové linecké pečivo
Kakaové linecké pečivo
Recept Kakaové linecké pečivo
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Janaha

Dva recepty na kakaové variácie na linecké plnené pečivo. Oba recepty sú veľmi podobné, len jeden je viac "kakaovejší" :)

Janaha    ·   29.9.2020

Kakaové linecké pečivo

Dva recepty na kakaové variácie na linecké plnené pečivo. Oba recepty sú veľmi podobné, len jeden je viac "kakaovejší" :)

Suroviny

1. recept:

200 g
maslo
200 g
práškový cukor
50 g
kakao
250 g
hladká múka
štipka
soľ
1 ks
vajce

2. recept:

200 g
maslo
110 g
práškový cukor
25 g
kakao
280 g
hladká múka
štipka
soľ
1 ks
vajce

Ďalej budeme potrebovať:

na plnenie
marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo nakrájame na malé kocky (môžete i nastrúhať), maslo aj vajcia dávam studené z chladničky.
  2. Všetky suroviny zmiešame rukami v miske. Potom cesto preložím na pomúčenú dosku, spracujem bochník a dám do chladničky poriadne schladiť. Po asi 1 hod. vytiahnem cesto a na pomúčenej doske ho opatrne rozvaľkáme na 3 - 4 mm. Potom vykrojíme formičkami rôzne tvary a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Na plech dávam vždy rovnaké tvary, aby sa mi piekli rovnomerne.
  3. Pečiem na 180° asi 8 - 10 minút podľa veľkosti. Nechám vychladnúť na rovnej ploche a zlepím hrubšou vrstvou marmelády. Do marmelády, ktorou plním pečivo, zvyknem pridať trochu rumu (nie veľa), pečivo skôr zmäkne a pekne vonia.
  4. Naplnené nechám do druhého dňa na rovnej podložke, až potom dám do krabíc a uložím na chladné miesto. Pečivo potrebuje 2 - 3 dni na zmäknutia.

* Poznámka: Pri pečení kakaového pečiva sa dosť ťažko odhaduje, či už je upečené. Ja používam taký malý trik - na každý plech s kakaovým pečivom dám aj jeden kúsok (rovnako veľký) obyčajného bledého pečiva. Podľa toho, ako sa pečie ten bledý kúsok, ľahšie odhadnete, či už je celý plech upečený.

Čím tmavšie kakao použijete, tým budete mať pečivo tmavšie. Keď chcem veľmi tmavé pečivo s výraznou chuťou kakaa, robím recept č. 1 (50g kakaa).

Pečivo na foto je podľa receptu č. 2 (25g kakaa) a je zlepované spolu s klasickým lineckým.

Zdroj: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár