NajRecept.sk Dezerty Koláče Kakaová medová torta lepšia ako z obchodu.
Kakaová medová torta lepšia ako z obchodu.
Recept Kakaová medová torta lepšia ako z obchodu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Nikuš Domankušová

Táto jednoduchá domáca medová torta chutí lepšie ako kupovaná. Namiesto klasickej som si však tentokrát pripravila jej kakaovú verziu a môžem povedať, že som urobila skutočne dobre. Mäkké cesto dopĺňa lahodný krém, ktorý sa doslova rozplýva v ústach. Autor: Nikuš Domankušová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   30.4.2025

Kakaová medová torta lepšia ako z obchodu.

Táto jednoduchá domáca medová torta chutí lepšie ako kupovaná. Namiesto klasickej som si však tentokrát pripravila jej kakaovú verziu a môžem povedať, že som urobila skutočne dobre. Mäkké cesto dopĺňa lahodný krém, ktorý sa doslova rozplýva v ústach. Autor: Nikuš Domankušová

50 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

100 g
Hera alebo maslo
3 lyžice
med
300 g
kryštálový cukor
1 lyžica
ocot
1 lyžica
sóda bikarbóna
2 – 3 lyžice
kakao
2 ks
vajce
700 g
hladká múka

Krém:

1 ks
karamelové Salko
2 ks
smotanovo-vanilkový pudingový prášok
6 dcl
mlieko
4 lyžice
kryštálový cukor
300 g
maslo
podľa potreby
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
50 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Medové rezy patria medzi moje najobľúbenejšie zákusky. Nemôžu preto chýbať na žiadnych posedeniach s blízkymi, oslavách alebo sviatočnom stole. Ich príprava je o niečo dlhšia, no rozhodne stojí za to. Určite ich preto vyskúšajte.

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Potom k nim pridáme maslo alebo Heru, med a celú zmes dáme nad paru. Dôkladne miešame, kým sa maslo nerozpustí a potom stiahneme z tepla.
  2. Zapracujeme ešte zostávajúce suroviny – kakao, sódu, múku a ocot. Premiešame a vypracujeme pevné cesto, ktoré pomocou nožíka nakrájame na päť rovnakých častí.
  3. Cestá vyvaľkáme pomocou valčeka a po jednom pečieme v plechu s rozmermi 31 x 36 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme približne 5 minút pri teplote 180 °C.
  4. Kým sa nám pečú cestá, pripravíme plnku. Cukor dáme na panvicu a spravíme z neho karamel. Keď je karamel tekutý, pridáme polovicu mlieka a dôkladne premiešame.
  5. V druhej polovici mlieka rozmiešame puding, prilejeme ku karamelu a uvaríme.
  6. Salko vyšľaháme pomocou mixéra so zmäknutým maslom. Ak by ste mali len klasické Salko, pred použitím ho uvarte.
  7. Do vyšľahaného masla zapracujeme puding, ktorý nám za stáleho miešania vychladol. Takto pripraveným krémom plníme jednotlivé upečené a vychladnuté cestá. Pre ešte lepšiu chuť môžeme dať medzi vrstvy nasekanú čokoládu, ktorou následne dekorujeme aj samotný vrch dezertu.

Hotové medové rezy dajte na chladné miesto aspoň na hodinu. Počas tejto doby stuhnú a ich chute sa dokonalo prepoja. Máte chuť na mierne odlišné medové rezy? Vyskúšajte tieto s gaštanovou plnkou a hrubou vrstvou čokolády.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár