NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Jemný tvarohový koláč so snehom a broskyňami.
Jemný tvarohový koláč so snehom a broskyňami.
Recept Jemný tvarohový koláč so snehom a broskyňami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Ovocné dezerty patria medzi moje najobľúbenejšie. Sú svieže, skvelo chutia a väčšina z nich má veľmi jednoduchú prípravu. Presne takýto je aj tento tvarohový koláč s broskyňami, ktorý je vďaka snehu z bielkov dokonale nadýchaný.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   29.10.2024

Jemný tvarohový koláč so snehom a broskyňami.

Ovocné dezerty patria medzi moje najobľúbenejšie. Sú svieže, skvelo chutia a väčšina z nich má veľmi jednoduchú prípravu. Presne takýto je aj tento tvarohový koláč s broskyňami, ktorý je vďaka snehu z bielkov dokonale nadýchaný.

25 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto

350 g
hladká múka
110 g
kryštálový cukor
200 g
maslo
6 g
prášok do pečiva
3 ks
žĺtky
1 lyžička
voda

Plnka

1 kg
tvaroh
165 g
kryštálový cukor
5 ml
pomarančová alebo citrónová aróma
2 ks
vajce
70 g
pudingový prášok so smotanovou príchuťou
800 g
zavárané broskyne

Sneh

3 ks
bielky
55 g
kryštálový cukor

Na posypanie

podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia

Neviete, aký dezert pripraviť na nedeľu alebo počas týždňa? Vyskúšajte tento tvarohový s broskyňami, ktorý sa rozplýva na jazyku. Krehké cesto dopĺňa svieži krém a sladko-kyslé ovocie, čím vzniká dokonalá súhra chutí, ktorú si určite zamilujete.

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme prášok do pečiva, cukor, zmäknuté maslo, žĺtky, vodu a vypracujeme pevné cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a zabalíme do fólie. Prvú dáme do chladničky na minimálne 30 minút a druhú do mrazničky na 20 až 30 minút.
  2. V druhej mise pomocou mixéra zmiešame tvaroh, cukor, pomarančovú alebo citrónovú arómu a vajcia. Po pár minútach mixovania prisypeme pudingový prášok a znova dôkladne premiešame.
  3. Cesto, ktoré sme dali do chladničky, z nej vytiahneme a natrháme na menšie kúsky, ktoré vtlačíme do plechu s rozmermi 25 x 30 cm, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
  4. Cesto popicháme vidličkou a nanesieme naň tvarohovú plnku, na ktorú poukladáme kompótované broskyne nakrájané na menšie kúsky.
  5. Bielky začneme šľahať pomocou kuchynského robota alebo mixéra. Keď sa vytvorí pena, postupne (po jednej lyžici) zapracujeme cukor. Hotový sneh nanesieme na broskyne.
  6. Z mrazničky vytiahneme zostávajúce cesto, ktoré nastrúhame navrch koláča. Pripravený dezert pečieme pri teplote 170 °C približne 50 minút. Po tomto čase vypneme rúru, pootvoríme dvierka a koláč v nech necháme ešte 10 minút.

Tvarohový koláč necháme vychladnúť a až potom ho nakrájame. Pred podávaním ho môžeme posypať práškovým cukrom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár