NajRecept.sk Dezerty Koláče Jemný a veľmi chutný trený koláč so slivkami.
Jemný a veľmi chutný trený koláč so slivkami.
Recept Jemný a veľmi chutný trený koláč so slivkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Trený koláč so slivkami je jedným z najjednoduchších koláčov, ktoré si môžete pripraviť. Známy je príjemnou sladkou chuťou a šťavnatosťou, ktorú mu dodáva ovocie. Plus, vydrží čerstvý hneď niekoľko dní, vďaka čomu budete vždy pripravení, keď k vám príde nečakaná návšteva.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   10.10.2024

Jemný a veľmi chutný trený koláč so slivkami.

Trený koláč so slivkami je jedným z najjednoduchších koláčov, ktoré si môžete pripraviť. Známy je príjemnou sladkou chuťou a šťavnatosťou, ktorú mu dodáva ovocie. Plus, vydrží čerstvý hneď niekoľko dní, vďaka čomu budete vždy pripravení, keď k vám príde nečakaná návšteva.

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
120 g
jogurt
3 ks
vajce
120 g
hladká múka
5 g
prášok do pečiva
120 g
rozpustené maslo
100 g
trstinový cukor
1 ks
citrón
400 g
slivky alebo ringloty
podľa potreby
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Chcete si pripraviť niečo rýchle a sladké, no neláka vás bublanina alebo bábovka? Vyskúšajte trený koláč, do ktorého môžete pridať akékoľvek ovocie. Ja som sa tentokrát rozhodla pre sladko-kyslé slivky. Tie sú osviežujúce a zabraňujú tomu, aby výsledný dezert chutil mdlo.

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a postupne do nich vmiešame rozpustené maslo, nastrúhanú kôru z citróna a jogurt.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne zapracujeme k mokrým surovinám.
  3. Hotové cesto necháme chvíľu odpočívať a následne vlejeme do tortovej formy s priemerom 25 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
  4. Slivky umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky a jemne vtlačíme do cesta.
  5. Koláč pečieme pri teplote 180 °C približne 40 minút. Pred podávaním ho posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár