NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Jemné včelie úle s vôňou rumu a kakaa hotové do 20 minút.
Jemné včelie úle s vôňou rumu a kakaa hotové do 20 minút.
Recept Jemné včelie úle s vôňou rumu a kakaa hotové do 20 minút.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Tanya Šťástková

Včelie úle patria medzi najobľúbenejšie druhy vianočného pečiva. Sladká kombinácia piškót, kakaa, masla a rumu vytvára neodolateľne jemné cesto, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Navyše sa nepečú, takže sú hotové raz-dva. Autor: Tanya Šťástková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   16.10.2025

Jemné včelie úle s vôňou rumu a kakaa hotové do 20 minút.

Včelie úle patria medzi najobľúbenejšie druhy vianočného pečiva. Sladká kombinácia piškót, kakaa, masla a rumu vytvára neodolateľne jemné cesto, ktoré sa doslova rozplýva na jazyku. Navyše sa nepečú, takže sú hotové raz-dva. Autor: Tanya Šťástková

20 min
Čas prípravy
Suroviny
150 g
práškový cukor
50 g
maslo
150 g
mleté piškóty
2 lyžice
kakao
50 – 60 ml
rum
podľa potreby
okrúhle piškóty
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy

Základom úspechu je kvalitný rum a jemne mleté piškóty, vďaka ktorým majú úle tú správnu konzistenciu. To, či sa ich rozhodnete plniť, závisí čisto od vás a vašich preferencií. Ja som ich tentokrát nechala bez náplne.

  1. Práškový cukor zmiešame s mletými piškótami a kakaom.
  2. Do suchej zmesi pridáme zmäknuté maslo, rum a vypracujeme pevné cesto.
  3. Cesto natlačíme do formičiek na úliky a spodok prikryjeme piškótou.

Takto pripravené úliky dáme na chladné a tmavé miesto, kde vydržia celé sviatky. Chceli by ste si pripraviť ešte nejaké nepečené vianočné koláčiky? Vyskúšajte tieto výborné klasické šuhajdy.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár