Niekto pečie takéto cukrovinky na Vianoce, niekto aj počas bežných dní. Ja som ten druhý prípad. Mne tieto malé koláčiky chutia oveľa viac počas roka ako na sviatky. Dokonca by som ich prirovnala k tým vínovým, ktoré sa počas pečenia nafúknu. Sú jednouché, chrumkavé a keď ich po upečení obalíte v cukre, sú príjemne sladké. Autor: Jaja79
Niekto pečie takéto cukrovinky na Vianoce, niekto aj počas bežných dní. Ja som ten druhý prípad. Mne tieto malé koláčiky chutia oveľa viac počas roka ako na sviatky. Dokonca by som ich prirovnala k tým vínovým, ktoré sa počas pečenia nafúknu. Sú jednouché, chrumkavé a keď ich po upečení obalíte v cukre, sú príjemne sladké. Autor: Jaja79
Výhodou týchto koláčikov je predovšetkým to, že majú dlhú trvanlivosť, takže si ich môžete pripraviť pokojne aj do zásoby. Skvelé sú napríklad ku káve, čaju alebo keď k vám príde návšteva a nemáte jej čo ponúknuť. Spolu s nimi si taktiež môžete upiecť podobné vínové koláčiky, na ktoré nájdete recept tu.
Hotové koláčiky nechajte vychladnúť a potom ich presuňte do dózy s uzáverom, kde vám vydržia aj dlhšie ako týždeň. Ďalšie tipy na to, ako skladovať takýto typ pečiva, si môžete prečítať v tomto článku.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste