Suché suroviny zmiešame v miske, pridáme žĺtky, maslo a teplé mlieko a mixérom vypracujeme hladké tuhšie cesto, ktoré prikryjeme a necháme na teplom mieste 1/2 hodiny vykysnúť.
Potom cesto vyklopíme na dosku a s citom vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 0,5 cm a vykrajujeme radielkom 16 štvorcov, ktoré naplníme makovou alebo tvarohovou plnkou.
Spojíme štyri konce štvorca, buchtu pekne uzavrieme a spojom nadol ich ukladáme do radu na maslom vymastený plech.
Dôležité je použiť malý plech, aby sa buchty dotýkali. Buchty necháme ešte 1/2 hodiny kysnúť, potrieme ich rozpusteným maslom a dáme upiecť do vyhriatej rúry na cca 180 stupňov. Pečieme do hneda a potom necháme vychladnúť v plechu, aby sa nám pekne oddelili. Posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!