NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Jemná kôprová omáčka s domácou knedľou a vajíčkami.
Jemná kôprová omáčka s domácou knedľou a vajíčkami.
Recept Jemná kôprová omáčka s domácou knedľou a vajíčkami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Helča Kočovská

Kôprová omáčka je jedlo, ktoré buď milujete, alebo neznášate. Ja patrím medzi ľudí, ktorí ju radi varia a ešte radšej jedia. Najčastejšie ju pripravujem s domácou knedľou a vareným vajíčkom, no skvelo chutí aj s mäsom. Autor: Helča Kočovská

Naďa Černá Naďa Černá    ·   13.10.2024

Jemná kôprová omáčka s domácou knedľou a vajíčkami.

Kôprová omáčka je jedlo, ktoré buď milujete, alebo neznášate. Ja patrím medzi ľudí, ktorí ju radi varia a ešte radšej jedia. Najčastejšie ju pripravujem s domácou knedľou a vareným vajíčkom, no skvelo chutí aj s mäsom. Autor: Helča Kočovská

10 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1 l
mlieko
125 ml
smotana na šľahanie
3 lyžice
kôpor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
podľa chuti
citrónová šťava
podľa potreby
hladká múka
1 lyžica
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
10 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Kôprová omáčka je ideálna na obed aj večeru. Vie totižto skvelo zasýtiť. Jej veľkou výhodou je okrem skvelej chuti aj to, že sa hodí k rôznym prílohám. Ja k nej najradšej podávam domácu knedľu, no zvoliť môžete aj zemiaky alebo cestoviny.

  1. Do hrnca nalejeme mlieko a prevaríme ho s kôprom.
  2. V miske zmiešame múku s vodou, za stáleho miešania pridáme k mlieku a varíme približne 15 minút.
  3. Pridáme smotanu na šľahanie citrónovú šťavu, maslo a všetko necháme prejsť varom.
  4. Omáčku osolíme, pridáme do nej cukor, poriadne premiešame a podávame s knedľou a vajíčkami uvarenými na tvrdo.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár